Az új családtámogatási program margójára

2017. július 06. 14:20

Különösen erős fókusz van a külföldön élő fiatalokon, illetve gyermekeiken. Meg kellene őket tartanunk, amihez szintén anyagi és érzelmi szálakat, kapcsokat kell találnunk.

2017. július 06. 14:20
Mádi László
Magyar Idők

„Az is helyes, hogy különösen erős fókusz van a külföldön élő fiatalokon, illetve gyermekeiken. Meg kellene őket tartanunk, amihez szintén anyagi és érzelmi szálakat, kapcsokat kell találnunk. Ebben segít a jövőben immár számukra is elérhető babakötvény és az anyasági támogatás lehetősége. A munka­erő mobilitásánál pedig nem lehet az idő kerekét visszaforgatni: szerte a régióban, de egész Európában elindult, s ráadásul a mienkénél sokkal erősebb arányban történik a kivándorlás.

A folyamat megállításának, megfékezésének legalább három feltétele van: versenyképes fizetések (itt a fiatalok számára a nettó a lényeg – amihez a gyermekek után járó kedvezmény is hozzátartozik), megoldható és a kor követelményeinek megfelelő lakhatási lehetőség, valamint az, hogy a fiatalok szeressék az országukat, hazájukat, annak múltját és jelenét. Az, hogy mindhárom feltétel tekintetében bőven van tennivaló, nem kérdés.

S az sem, hogy nekünk, idősebbeknek ebben megvan a felelősségünk, s a dolgunk is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. július 06. 16:32
Gyors megoldás nincs , de az itt közölt szempontok ígéretesek .
Sörgyári megálló
2017. július 06. 16:18
Az, hogy ki, mit szeret, nem feltétel. Az viszont kimaradt a felsorolásból, hogy mind a tanulásnál, mind a munkánál esélyegyenlőségre és teljesítmény szerinti elbírálásra lenne szükség. Sokan ugyanis nem a "többért" mennek el, hanem azért, mert itt egyáltalán nem osztanak lapot nekik.
krakken96
2017. július 06. 15:05
:)) a fizetések felzárkozásához legalább 50 év kellene,senki nem vár annyit.aki még nem ment el az is gondolkodik rajta.az iskolámban a végzősök 57%a tervezte,hogy külföldre megy,ez 3 éve volt. lesz aki hazajön de sokan lesznek akik nem fognak. a cikkíró azt hiszi,hogy meg lehet állítani a folyamatot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!