A Soros-plakát ügyről

2017. július 12. 19:35

Az ügy arra is rávilágít, hogy a budapesti értelmiség jobban tudja, mi antiszemitizmus és mi nem az, mint az izraeli miniszterelnök, Köves Slomó vagy az askenázi főrabbi.

2017. július 12. 19:35
Lánczi Tamás
Mozgástér

„Végre-valahára Soros György is megszólalt plakát-ügyben.

Így magától az érintettől tudhattuk meg, hogy a magyar kormány plakátjai növelik az antiszemitizmust. Szóval ez már hivatalos. Vitának itt nincs helye.

Vagyis Soros Györgyöt nem lehet kritizálni, mert az automatikusan növeli az antiszemitizmust. Ezt a logikát következetesen képviselve az ellenzéknek nem szabadna támadnia Farkas Flóriánt sem, mert az fokozza a cigányellenességet, és fel kellene hagynia a Rogán Antal elleni lejárató kampánnyal, mert az a vend-gyűlölet elharapózásához vezet.

Az ügy arra is rávilágít, hogy a budapesti értelmiség jobban tudja, mi antiszemitizmus és mi nem az, mint az izraeli miniszterelnök, Köves Slomó vagy az askenázi főrabbi. Utóbbiak ugyanis, mint ez most kiderült, nem hiteles szószólói a zsidóságnak, ellentétben azzal a Soros Györggyel, aki dollármilliókat költ Izrael állam lejáratására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. július 13. 18:46
Tamást ezért tartják,tartjuk...
Zokni
2017. július 13. 08:31
"...a budapesti értelmiség jobban tudja, mi antiszemitizmus és mi nem az, mint az izraeli miniszterelnök, Köves Slomó vagy az askenázi főrabbi. .." - írja. K. Szerző! Ez politika, ezt Ön nem érti. A Theresienstadtban felállított átmeneti tranzittábor zsidó vezetése igyekezett a hatósággal mindenben együttműködni, hálásnak mutatkoztak minden "gesztusért", lakói saját kulturális életet éltek - amíg ott voltak -, a németek vidám filmet is készítettek róluk ("Theresienstadt – dokumentumfilm a zsidók településéről"), benne vidám gyermekarcokkal. Még a Vöröskeresztet is meghívták bizonyítandó a humánus körülményeket a koncentrációs táboraikban. De ETTŐL még minden az volt, ami. Ez emberi dolog. Ön azt sem értheti. Amíg egy közösség pár idegent lát vendégül (na nem a magyarok a "migráncsokat"...) addig kíváncsian, barátságosan fordul feléjük, de ha tömegesen jönnek, akkor hirtelen bizalmatlanná válik. Ez így van az előítéletekkel is: a kisebbség tolerálja, amíg enyhe, illetve amíg a közvetlen politikai (ezúttal az izraeli jobboldal) érdekeinek megfelel, de ha tömegesen jelentkezik, nem hagyja szó nélkül. De ETTŐL még ez is az, ami. Viszont ez nem hivatás, nem munka amit Ön csinál, hanem megélhetés. Azt viszont nagyon is érti. És ez is az, ami.
Reggedieh
2017. július 13. 08:26
Kiváló írás, elvárható is attól, aki LA szárnyai alatt nevelkedett. De azért nem megy eléggé a probléma mélyére. A mély épp ott kezdődik, hogy SGy nem vallásos zs, nem is tartja magát zs-nak, de mégis a zs-ság nevében lép fel egyfajta küldetéstudattal és politikai fegyverként használja az egyébként misnomer antiszemitizmust. Ez igazából a zsidóság problémája, amely meghatározza a jelen világkorszakot (lásd az evangéliumokat mint alapvető mintát, amelynek érvényességét nap mint nap látjuk ma is). -- A legfontosabb tehát az, hogy SGY korszakos jelenség és az általa szervezett migráció is az, s ezt csak világtörténeti összefüggésben lehet kellőképpen érteni, értelmezni.
péterx
2017. július 13. 05:42
A Soros-plakát által a kormány egy újabb módon hívta fel a figyelmet az EU vezérek veszélyes migrációs álláspontjára . Ezért nem meglepő , hogy a tömeges migráció támogatói ez ügyben is előhúzták a Jolly-Jockernek gondolt antiszemita-kártyát .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!