A nagyon nagy októberi forradalom

2017. július 07. 07:30

Az Orbán-csapat nem hülye, rengeteget tanult a Gyurcsány-kormány 2006-os balfogásaiból.

2017. július 07. 07:30
Gazda Albert
Magyar Nemzet Online

„Tényleg érdekes megfigyelni, hogy Orbán Viktor második-harmadik ciklusában milyen óvatosan bánnak az utcára vonuló elégedetlenekkel. Mint a hímes tojásra, úgy vigyáznak ifjú kritikusaikra, ellenfeleikre és ellenségeikre. Azokban az esetekben is, amikor vagy eleve bejelentetlenül fejezik ki a véleményüket, vagy a tervezett események torkollnak forgalomkorlátozó afterpartikba. Nem is igazi diktatúra az ilyen.

Hogy miért megy ez így? A válaszok kézenfekvők. Először is: az Orbán-csapat nem hülye, rengeteget tanult a Gyurcsány-kormány 2006-os balfogásaiból. Abban, hogy zavargásokba torkollott az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése utáni tömeges felháborodás, az eredendő dühön túl a politika és az erőszakszervezetek reakcióinak ostobasága is jelentős szerepet játszott. Ezenfelül a miniszterelnök tisztában van vele: egy olyan európai uniós tagállamban, amilyen a miénk, megengedhetetlen, hogy moszkvai vagy minszki típusú akciókat fotózhasson-filmezhessen a média. Nekünk ez akkor sem állna jól, ha zavargásokat bármelyik amerikai vagy nyugat-európai nagyvárosból láttunk már. Az más. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2017. július 08. 15:05
Az hogy tanultak biztos. De az nem, hogy milyen reakciójuk lenne egy komoly és agresszív tömegmegmozdulás esetén. Szerintem nem sokáig türelmeskednének.
u.cserkész
2017. július 07. 20:47
Azt ugye tudod Albi, hogy a Nagy Októberi Forradalom novemberben volt, csak előre bejelentették, de késett.:-) Mellesleg ezekben a napokban Hamburgban balos elvtársaid verik a rendőrök, a fasiszta rendőrök meg szegény balosokat. Bezzeg Magyarországon meg diktatúra van.:-))
néhai Ch.Pilot
2017. július 07. 18:47
A cikkrészlet utolsó mondatait nem értem. Azért nincsenek kormányellenes zavargások, mert Orbán tudja, hogy nekünk nem állnának jól az utcai zavargások??? Gazd' uram tényleg meghülyült. Szerinte ezek szerint az ellenzéket is Orbán irányítja. Napi Simicska-csicska.
Mich
2017. július 07. 12:26
A libsi-bolsi-náci Katyasz mennyit tanult? Akármennyit is, a rablásvágy elvette az eszüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!