Valerian és Laureline (1/2) – A képregény

2017. július 18. 10:51

A héten érkezik a mozikba Luc Besson méregdrága sci-fije, a Valerian és az ezer bolygó városa, e kapcsán Hackett két részes cikkben bemutatja a Valerian képregények világát.

2017. július 18. 10:51
Brandon Hackett
SFmag

A Valerian és Laureline összképe meglehetősen vegyes, a már-már zseniális sztoritól a közepeseken át a legunalmasabb epizódokig mindent megtalálható az évek folyamán az alkotókkal együtt formálódó, változó sorozatban. Legtöbbjükön érezni, hogy nem mai darabok, helyenként bájosan naivak, de azért akad egy-két tényleg jó történet. Leginkább az érdekesebb és mélyebb karakterkapcsolatokat hiányoltam, valamint el tudtam volna képzelni több, jobban felépített, kevesebb klisével és árnyaltabb világépítéssel operáló kalandot, de biztos vagyok benne, hogy a megjelenésükkor egészen másként hatottak az olvasókra, és sokkal újszerűbbnek, merészebbnek hatottak.

Annak ellenére, hogy ma már sajnos a többségüket gyakorta kicsit kevésnek éreztem, ez valójában mit sem von le az értékükből, és a science fiction irodalomra és filmkészítésre gyakorolt hatásukból.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik