A liberalizmus hatása az életünkre

2017. július 22. 11:01

Ma, talán Angliát kivéve, nyugaton a liberálisok gyakorlatilag a „népfrontpolitika” és a „szalámitaktika” keverékét alkalmazzák minden valódi politikai és ideológiai ellenfelükkel szemben.

2017. július 22. 11:01
Botond Bálint
Magyar Idők

„Láthatólag még nem vált világossá a választók és a nem liberális értelmiségi csoportok számára sem, hogy a nem konzervatív politikai pártok hatalomra segítésével a választók a társadalmuk teljesen szélsőségesen liberális átalakítására mondanak igent. A liberálisok minden etikai, politikai, józan észen alapuló és tudományos konszenzust felmondtak, amire alapozva a polgári demokráciákat létrehozták és működtették. Ezt mi itt Magyarországon világosan érzékeljük, de a nyugati polgárok ezeket az őrültségeket már olyan régen hallják, hogy nem is emlékeznek a korábbi időkre.

És mindez úgy történt és történik meg, mintha az úgynevezett liberális értékek bármelyikének hatályba léptetéséről is lett volna bárhol bármilyen formális közösségi döntés. Azért lehet az ember fogalmát a politikai rendszer és a jogállam kijátszásával újradefiniálni, mert egyetlen jogrendszer és alkotmány megalkotói sem gondolták, hogy az ember és társadalom fogalmát önkényesen újra lehet alkotni úgy, hogy az minden természetes hagyománnyal és józan ésszel ellentétes legyen. Úgy változik meg minden, hogy a diktatúrák szokásos bevezetésével szemben a liberálisok nem hirdetik ki a hatalomátvételt, hanem úgy tesznek, mintha minden változatlan maradt volna. Úgy válunk formális demokráciákká, hogy észre sem vesszük. A liberalizmus minden szörnyűsége ellenére leválthatatlan lesz, minden ellenfele párialétbe kényszerül majd a formális szabadságok csodás világában.

Ma, talán Angliát kivéve, nyugaton a liberálisok gyakorlatilag a »népfrontpolitika« és a »szalámitaktika« keverékét alkalmazzák minden valódi politikai és ideológiai ellenfelükkel szemben. A korábbi jobboldali centrumpártokat felszalámizzák, a valódi, elveikhez ragaszkodó jobboldali pártokat pedig karanténba zárják.

Nem ismerős?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. július 23. 04:05
Hat ugyesen komcsizik egy huberuralmi feudalis kleptokracia gerinctelen tanyernyalojakent:(((
plutokrácia
2017. július 22. 15:21
tagolva :-) közösségi jogalkotáson kívül keletkezett jogfogalmak - a jogállam és a demokrácia szembeállítása demokratikus felhatalmazás és kontroll nélküli hatalmi szintek - a bürokrácia demokratikus kontroll nélkül működő szervezetek - a nem állami szervezetek demokratikus perspektíva hiányában hatalmi erőszakra fogékony kisebbségek - anarchizmus, bolsevizmus demokratikus bázisukat vesztett politikai szervezetek - a szociáldemokrata pártok demokratikus hagyománnyal nem rendelkező népesség - a migráció
plutokrácia
2017. július 22. 15:19
a gazdaságban jelenleg az elosztás tőke tulajdonosok számára kedvező átrendeződése tapasztalható. az elit az elosztás további változásában érdekelt. ebben az újraelosztásért, társadalmi traszferekért, kiegyenlítésért felelős államok akadályozzák. az államok viselkedése demokratikus, amit nehéz befolyásolni. az elit az állami autoritást gyengítéséhez a demokratikus működés sebezhetőségeit keresi. ilyenek: közösségi jogalkotáson kívül keletkezett jogfogalmak a jogállam és a demokrácia szembeállítása demokratikus felhatalmazás és kontroll nélküli hatalmi szintek a bürokrácia demokratikus kontroll nélkül működő szervezetek a nem állami szervezetek demokratikus perspektíva hiányában hatalmi erőszakra fogékony kisebbségek anarchizmus, bolsevizmus demokratikus bázisukat vesztett politikai szervezetek a szociáldemokrata pártok demokratikus hagyománnyal nem rendelkező népesség a migráció
zakar zoltán béla
2017. július 22. 14:36
Tavasz óta a 8-9. remek írás! Az utolsó 10-15 sor megszívlelendő(az eredeti írásban!)!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!