Népesség és egészség

2017. július 04. 13:27

Olyan, semmihez sem hasonlítható drámaiságú nemzetstratégiai fordulatra van tehát szükség, ami a szó szoros értelmében minden magyart igyekszik összefogni, a végső széthullás megakadályozása érdekében.

2017. július 04. 13:27
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Ha semmit nem teszünk, a spontán folyamatok nyomán az ENSZ Népesedési Hivatala 2100-ra szóló népesség-előrebecslése szerint a 21. század végén alig több mint négymilliós lesz népességünk, ami a Trianoni határok közötti országrészben utoljára valamikor 1800 körül fordult elő. S bár a népesség ilyen történelmi léptékkel mérhetően tragikus visszaesése önmagában is nagy dráma, de e változás nem elsősorban mennyiségi, hanem minőségi lesz.

Az a 2100-ban itt élő négymilliós magyarságé ugyanis javarészt igen idős, gondoskodásra szoruló, képzetlen, folyamatos elvándorlással sújtott elszegényedő, magatehetetlen, következésképp valójában működésképtelen ország lesz önemésztő belső konfliktusai mocsarába fulladva. Persze az ENSZ előrebecslésnek van egy »optimista« verziója is, ami a kilencmillióra való süllyedés után népességemelkedést és újra közel tízmilliós népességet vár. Ám ez a változat a következő évtizedek során legalább kétmillió migráns befogadásával számol, így az a Magyarország még kevésbé lenne hasonlítható a maihoz, mint a négymilliós népességű verzió Magyarországa.

Olyan, semmihez sem hasonlítható drámaiságú nemzetstratégiai fordulatra van tehát szükség, ami a szó szoros értelmében minden magyart igyekszik összefogni, a végső széthullás megakadályozása érdekében.

Minden magyar számára egyértelmű kell legyen, hogy e cél elérése érdekében még abban az esetben is elképesztő áldozatokat kell hoznia az ország népének, ha sikerül teljes egyetértést és egységet létrehozni a következő évtizedek során. Ha viszont marad a jelenlegi konfliktusok rendszere, akkor a népesedési lejtőről való visszafordulás teljesen reménytelennek látszik. A címben a népesség mellett szereplő másik szó, az egészség ugyanis arra utal, hogy a magyarság fennmaradása nemcsak fizikai értelemben, hanem legalább ilyen módon a lelki, erkölcsi, szellemi épséget és egészséget is jelenti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. július 04. 20:20
Ahhoz, hogy bármi ebben a témában pozitív irányba elmozduljon, nem magasabb jövedelmekre van szükség, hanem annak a hallatlan méretű egocentrizmusnak kellene visszaszorulnia, ami a mai ember lefőbb jellemvonása.
potyka
2017. július 04. 19:27
És ha 4millió lesz akkor mi lesz? Semmi ! Több marad a kevésböl per fő. 2.5x Egyébként az anyagiaknak nem sok köze van a szaporulathoz, a legszegényebb országokban a legjobbak a mutatok. Háháháhá :DDDD
Akitlosz
2017. július 04. 16:51
Nem kell aggódni. 2100-ban már lesznek betegápoló robotok.
krakken96
2017. július 04. 16:29
baromság.tán lehúzod az emberek farkáról a kotont? más népek is haltak ki,olvadtak be.besenyők,bolgárok,gótok,frízek,makedónok,hunok hol vannak? kb. mindenkiben egy kicsit.ha vannak leszármazottaid akkor nincs gond és hogy milyen nyelvet beszélnek 5 generáció múlva nem te fogod megmondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!