Kard és toll

2017. június 28. 07:11

Ők jelenítik meg tehát a magát nemzetinek nevező oldal fiatal értelmiségét. Amihez csak gratulálni tudunk.

2017. június 28. 07:11
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Szükség van kardra és szükség van tollra - mondja a jövő hét végén »zászlót bontó« új radikális mozgalom elnöke. Arra a kérdésre válaszolja ezt, hogy egy olyan egyetemi, intellektuá­lis szerveződésről van-e szó, amelynek egyik alkotórésze a jó hírű Betyársereg. Mert - teszi még hozzá - egy mozgalom legyen erejében és intellektualitásában is minőségi. Ők jelenítik meg tehát a magát nemzetinek nevező oldal fiatal értelmiségét. Amihez csak gratulálni tudunk.

De nem kevesebb gratulációt érdemel a hatalom és médiája, amely a jelek szerint felkarolta ezt a kezdeményezést. Mi mással magyarázható, hogy propaganda-kiadványra hasonlító újságjuk, a Magyar Idők majdnem kolumnás interjút készített az Identitesz elnökével. Így hívják ugyanis a tömörülést. Ez az Identitárius Egyetemisták Szövetségének rövidítése - magyarázta még egy korábbi (a Betyársereg portáljának adott) interjúban az ifjú és reményteljes politikus-jelölt. László Balázs szerint az egyetemi szférában való jobboldali szervezkedéshez felvették a nyugati identitáriusok által használt elnevezést, de tovább is léptek ennél: nem elégedtek meg – mint a nyugati identitáriusok – a puszta bevándorlásellenesség retorikájával. Ők többet akarnak.

Ez a több pedig sok helyen pontosan egybevág azzal, amit a nemzeti együttműködés rendszerének politikusai - élükön Orbán Viktorral - gyakorta hirdetnek. Persze nem úgy, mint a magát szélsőjobboldalinak meghatározó ifjú elnök. Á dehogy. Minden hasonlóság csak a képzelet műve, még inkább bolsevista vagy liberális trükk. Annál is inkább, mivel - László Balázs szavaival - teljesen új politikai karaktert akarnak megteremteni. Ami ugyebár egyáltalán nem jellemző a Fideszre vagy híveire..”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. június 28. 08:45
"propaganda-kiadvány" Édes faxom, Sebes György felköp és alááll...
Nannyó
2017. június 28. 08:27
"Nem kevésbé szép gondolatuk, hogy etnikai önvédelemre van szükség a migránsok, a bevándorlók, de például a határokon belül is romboló egyedek ellen, vagyis helyre kell állítani "a magyar és az európai népközösségek benső immunrendszerét". Nekem semmi bajom ezzel a gondolattal, Sebes úr... Remélem, ettől még nem vagyok szélsőséges... :)
zakar zoltán béla
2017. június 28. 08:23
Kadhafi, Arafat, Nasszer, Mubarak,....Sebes volt nagyjai...
balbako_
2017. június 28. 08:10
Alakul az új Jobbik. A régivel egymás seggébe omlottatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!