Pénz az ablakban

2017. június 07. 07:09

Aki messziről nézi, akár úgy is láthatja, hogy az Orbán-kabinetnek fontos az energiatakarékosság. Egyébként tényleg fontos, csak máshogy: próbálják gátolni, minden eszközzel.

2017. június 07. 07:09
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Valahogy úgy alakult, hogy 2010-ben, amikor választást kellett nyerni – lehetőleg kétharmaddal –, nem atomerőművel akarták megvágni a rezsiszámlákat, hanem lakásfelújítással. Pénzügyi értelemben a két projekt csereszabatos, hiszen éppen azt a 4000 milliárdot költenék most két orosz reaktorra, amit anno még az embereknek szántak. Csakhogy időközben a Habony-Rogán ötletgyár kitalálta a rezsicsökkentés kódnevű politikai csodaszert: az energiapórázt, amivel minden korábbi módszernél hatékonyabban lehet kézben tartani az árérzékeny választókat. Aki most az energiahatékonyság növelését sürgeti, az arra próbálja rákényszeríteni a kormánypártot, hogy engedje ki a magyar lakosságot az állami energiafüggőségből – ezzel az erővel arra is kérhetnénk őket, hogy hagyjanak fel a politizálással, és menjenek inkább dolgozni. Aki esetleg nem értené, miért harcol kitartóan Lázár János és Orbán Viktor annak a 130 milliárd forintnyi ingyen pénznek az átvétele ellen (!), amelyet az EU szánna a magyar lakások energiahatékonysági korszerűsítésének vissza nem térítendő támogatására, fussa végig a fenti gondolatmenetet, aztán menjen kazánpályázatot írni. Ha nem is idén vagy jövőre, de a következő 1000 évben valamikor talán sorra is kerül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. június 07. 15:42
A házak szigetelése nem oldana meg mindent.
tango47
2017. június 07. 13:47
Ez tényleg azt hiszi, hogy valaki beveszi ezt a dumát?
Mich
2017. június 07. 12:10
Az eszed az ablakban, Miklóska, a becsülted meg a seggedben...
nutyer
2017. június 07. 11:39
Hát... Kezdhetted volna azzal az energiaspórolást, hogy kussban maradsz, amigo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!