Komfortos jövőtlenség

2017. június 27. 11:59

Ideológiája nincs, pragmatizmusa Hornnal a sírba szállt, tömegbázisa biológiailag is kopik, és a nómenklatúra-burzsoázia sem feltétlenül a piros mezőre helyezi már zsetonjait. Mintha az MSZP-be elég régóta nem volna érdemes „befektetni”.

2017. június 27. 11:59
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Az MSZP pedig Gyurcsány távozása óta képtelen mindezzel szembenézni. Ideológiája nincs, pragmatizmusa Hornnal a sírba szállt, tömegbázisa biológiailag is kopik, és a nómenklatúra-burzsoázia sem feltétlenül a piros mezőre helyezi már zsetonjait. Mintha az MSZP-be elég régóta nem volna érdemes »befektetni«.

Megmaradt viszont a párt vegyes identitású, koncepcióit tekintve kiismerhetetlenül kesze-kusza politikai osztálya. Többségük számára a túlélés egyszerre politikai és egzisztenciális kérdés. Fülledt kamarilla-politikájuk napi szintű követése nélkül így aztán nem igazán lehet a mai, de holnap már nem biztos, hogy aktuális szövevényekben eligazodni. Netán ha mégis, akkor könnyen érheti meglepetés az embert.

Komfortos jövőtlenség – ez ma a szocialista belharcok igazi tétje. Kinek mi marad majd abból a kevésből, ami ma az MSZP-hagyatékot jelenti. Megújulás? Innováció? Ugyan már.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. június 27. 15:28
Mindig jókat olvasok tőle.
zakar zoltán béla
2017. június 27. 15:18
Jól lát!
Google
2017. június 27. 12:13
Most mintha a Jobbik csovalna oket, veluk meg ugysem voltak, hatha. Ketten egyutt mernek kicsik lenni es szebb jovorol abrandozni. Felejtosek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!