A Fidesz és a „lumpenprolik”: szitokszóból célcsoport

2017. június 14. 14:32

Mivel nem sikerült a tömegeket felfelé nivellálni, gondolkodáshoz segíteni, inkább az egész jobboldalt lerántják a bulvárba.

2017. június 14. 14:32
Bódis András
Válasz.hu

„Hirtelen a Fidesz egyik legfőbb célcsoportjává vált az a társaság, amelyet korábban a választási regisztráció révén még távol akartak tartani a szavazófülkéktől. Habony Árpád és köre lett a bulvárfelelős. A kereskedelmi tévék és a társasági magazinok korlátok közé szorításánál hirtelen fontosabbá vált a megszerzésük. A folyamat roppant sikeres; a Fidesz holdudvaráé a TV2, a Ripost, a Lokál, az Origo – a 888.hu pedig hadat üzen a bulvárosított politikai üzenetektől, a celebesített közélettől és az újságírótlanított médiumoktól vért hányó konzervatív kritikusoknak.

Szitokszó tekintetében tehát a finnyás értelmiségi lett az új lumpenproli. Mivel nem sikerült a tömegeket felfelé nivellálni, gondolkodáshoz segíteni, inkább az egész jobboldalt lerántják a bulvárba. Bármi áron. Hatalmi szempontból ennél tökéletesebb megoldás persze nincs. Csak nem biztos, hogy egykor ezért akartunk rendszert váltani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. június 15. 01:42
G.Lali a Fidesz egész médiáját ellopta, az ott maradt újságírókat csicskákká tette és az egészet a béka feneke alá vitte le - és így már nem volt nehéz a nácik feneke alá tolnia...
néhai Ch.Pilot
2017. június 14. 22:01
Napi Simicska-csicska. Mondjad csak Bódis elvtárs, mit is értesz azalatt, hogy: "Csak nem biztos, hogy egykor ezért akartunk rendszert váltani."? Szóval bevallod, hogy nem az alacsony rétegeket akartátok felemelni a rendszerváltással? Nem azt akartátok, hogy ők is tényezők legyenek? Hogy beleszólhassanak az ország sorsába? Ordít a cikkről a "savanyú a szőlő" effektus. A balliberális oldal elveszti a szavazóbázisa egy (jellemző) részét, hát erre elkezdi lenézni őket. Bezzeg, ha oda szavaznának, ők lennének a "bülcs nép".
Poszata
2017. június 14. 21:39
A kedves mandis kommentelők 80%-a magára ismerhetne az írásból.
Phötön
2017. június 14. 20:12
KÓDIS ANDRÁS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!