Európai vezetők gyermekek nélkül – fejétől a hal

2017. június 07. 20:46

Ha megnézzük a V4-k minisztereinek gyermekeinek számát azt látjuk, hogy Orbán Viktor 5 gyermekével Európa legnagyobb családját tudhatja magának.

2017. június 07. 20:46
Bese Gergő
777

„Svédország, Hollandia, Skócia és Luxemburg vezetői is gyermektelenek és döntéseikben erőteljesen jelennek meg azon liberális eszmék, melyek a »konzervatívnak« titulált életmóddal szembehelyezkedve lazítják fel a család társadalmi fontosságát.

Kelet–Európa országainak negatív demográfiai mutatói sok tekintetben rosszabbak nyugati társaiknál, azonban családpolitikájuk eltér az »elvártaktól«.

Ha megnézzük a V4-k (a visegrádi csoport) minisztereinek gyermekeinek számát azt látjuk, hogy Orbán Viktor 5 gyermekével Európa legnagyobb családját tudhatja magának, Lengyelország és Csehország vezetői 2-2 gyermekkel, míg Szlovákia elnöke 1 gyermekkel rendelkezik.

A közelmúltban hazánkban tartott Nemzetközi Családkongresszuson miniszterelnök úr bejelentette, hogy a GDP 5%-át tervezik költeni családtámogatásra a jövőben, mert a cél a népességfogyás megállítása az elkövetkező 15 évben. Legyünk optimisták!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. november 10. 16:12
Kripli, te Botkázzál!
duzur
2017. november 01. 19:27
Lévai Anikó, egy nagyon jóérzésü valaki. Azt hiszem, a fia is hasonló. Ök biztos nem harácsolási pártiak...
duzur
2017. november 01. 11:55
Se a liberális, se a konzervatív értékrendet, nem kéne senkire rákényszeríteni. Már csak azért se, mert a legegészségesebb, egy bölcs kombinálása mindkettönek, füszerezve egy adag keleti bölcsességgel...
duzur
2017. november 01. 10:54
Bizony jó lenne, ha a kormányokban nemcsak a "gondtalanabb" rétegekböl lennének tagok, mert nem mindig müködik megfelelöen az empátia... A társadalom legnehezebben élö rétegei közé tartoznak pld a csonka családok, ahol általában az anyukáknak kell többszörösen helytállni és nem csak anyagilag. És nagyon cinikus az a hozzáállás, hogy "vessenek magukra!" Ezúttal is kihangsúlyozom, hogy nem voltam vagy vagyok érintett ez ügyben (szerencsére gyerekeim se), ami szintén föleg mázli és nem érdem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik