Ígéret, szép szó

2017. május 29. 07:13

Botka László szeretné magát Orbán Viktor kihívójaként beállítani. Vona Gábor is. De a számok makacs dolgok.

2017. május 29. 07:13
Katona Mariann
Magyar Nemzet

„És akkor jön az eggyel nehezebb lépés. Botka a nem feltétlenül az MSZP-vel, de a balliberális oldallal szimpatizálókat is meg akarja nyerni. Különös módon ezt úgy szeretné megvalósítani, hogy lenézi a többi pártot, sőt Gyurcsány Ferencet visszalépésre szólítja fel. Szó sincs arról, hogy krokodilkönnyeket kellene hullatni a volt miniszterelnökért, ezt az elvárást a jobboldali érzelműek nevében is mondhatná. De vajon komolyan gondolja, hogy így nyeri meg a Demokratikus Koalíció támogatóit? Elküldi a vezetőjüket, majd elvárja, hogy őt támogassák? De a kisebb formációkkal sem udvariasabb. Lényegében semmibe vesz más pártokat, le sem ül velük tárgyalni, de a szavazóik voksaira azért igényt tart? Meglátjuk, hogy jó taktika-e. (...)

Érdekes felmérést publikált a napokban a Medián. Ha csak Orbán Viktor és Botka László közül lehetne választani, akkor a szocialista politikusnak lenne több támogatója. A jobbikosok fele rá szavazna, de még lenne olyan fideszes is, aki melléje húzná be az ikszet. Lehet, hogy így lenne, de teljesen értelmetlen a kérdésfelvetés. Nem Franciaországban vagyunk, ahol az elnökjelöltek személye a döntő, ráadásul ott kétfordulós a választás. Itthon pártokra szavazunk egyetlen fordulóban. Így nálunk egy év múlva nem csak két lehetőség közül lehet választani; hogy mást ne említsünk, a legerősebbek között ott van a Jobbik is. Botka László szeretné magát Orbán Viktor kihívójaként beállítani. Vona Gábor is. De a számok makacs dolgok, hiába a kormányellenes tüntetések, a már nem is leplezett korrupció, az arrogancia, a kutatások azt mutatják, hogy egyelőre nincs fordulat. Botka László sok mindent mondott szombaton, ahogy az előző fél évben is, csak éppen az nem derült ki, hogyan forgatná ki sarkaiból a magyar politikát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. május 30. 16:15
"Érdekes felmérést publikált a napokban a Medián. Ha csak Orbán Viktor és Botka László közül lehetne választani, akkor a szocialista politikusnak lenne több támogatója." Ez nem felmérés, hanem fantáziálás. Arról is lehet felmérést készíteni, hogy: Ön mit tenne ha szembetalálkozna a tűzokádó hétfejű sárkánnyal? 1. A szemébe nézne. 2. Elfutna 3. Tüzet kéne tőle 4. Imádkozna Csak éppen minek? Olyan dolgokról amelyek soha elő sem fordulhatnak minek felmérést készíteni?
Akitlosz
2017. május 30. 16:12
"Botka László szeretné magát Orbán Viktor kihívójaként beállítani. Vona Gábor is. De a számok makacs dolgok " Pedig tényleg kihívók. Az egy teljesen másik kérdés, hogy mennyire esélyesek vagy éppen nem azok, de attól még kihívók.
kjkj945
2017. május 29. 16:41
Ha az ellenzéknek csak bot ocska lesz a me jelötje, kkor a zorbi nem térhet ki, de ha lesz még 4-5 akkorr ... ..
Mich
2017. május 29. 11:18
"Botka László szeretné magát Orbán Viktor kihívójaként beállítani. Vona Gábor is"... ...Gyurcsány is, a Fütyülős Juhász is, Karácsony is, FeGyőr momó is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!