Választási biznisz

2017. május 29. 12:24

Három éve a kamupártokra leadott szavazatok legalább 2 mandátumot jelentettek a Fidesz javára.

2017. május 29. 12:24
Csarnó Ákos
Reflektor

„Az előző választáson rengeteg, addig ismeretlen párt tűnt fel a szavazólapokon, amikről azt se tudta az ember, hogy hogyan hívják pontosan magukat, nemhogy a programjukat vagy vezetőiket, tagságukat. Ezek a pártok szinte egytől-egyig választásibiznisz-pártok voltak és két célból alakultak meg. Az egyik cél a nyerészkedés, míg a másik cél a választók megzavarása és a politikai manipuláció volt. Több esetben ezek párban jártak és most is úgy néz ki, hogy nincs olyan szándék, hogy meg akarnák tisztítani a pályát a kamupártoktól.

Mondom a gyors meggazdagodás receptjét!

Szerezz tíz embert, alapíts pártot és közben hozz létre egy céget. A párt nevében gyűjts össze annyi aláírást amennyivel az országos listát összerakhatod, nyerd el az állami támogatást, majd minden kampánytevékenységet számlázz ki a cégednek. Sem a rendőrség, sem az ügyészség, sem az ÁSZ nem fog utánad nyúlni, ráadásul 27 körzetben (ebből 18 budapestiben) kell csak elég aláírást összegyűjtened. Annyi hitel kell csak, amennyiből a diákmunkásokat kifizeted. Kész, 150 millió máris a tiéd.

De hát virágozzék száz virág, nem?

Biztosak lehetünk abban, hogy a kormánypártok érdeke az, hogy minél elaprózottabb legyen a mezőny, és ha netalán talán egymáshoz hasonló nevű szervezetek jelennének meg a porondon az csak extra nyereség. Három éve a kamupártokra leadott szavazatok legalább 2 mandátumot jelentettek a Fidesz javára, mert az elveszett szavazatok a rendszerben a legtöbb szavazatot kapónak kedveznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
útonjáró
2017. május 29. 23:50
Ákos, maradj a brácsánál... jobban áll az neked... ;)
kispufi
2017. május 29. 20:38
tényleg sokan vannak a fél százalék környékiek, de hát ezek a ti barátaitok. mondjuk engem a számuk annyira nem zavar, mint a jelentőségüket messze meghaladó médiajelenlétük.
Berecskereki
2017. május 29. 13:17
Szóval akkor a balliberálisok is ezért aprózták fel magukat. Vajon erre én miért nem jöttem eddig rá?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!