Nem segít a közmunka

2017. április 08. 14:40

Nem esünk abba a hibába, mint Magyarország, ahol végképp nem kap szociális segélyt az, aki nem dolgozik, akár akad neki munka, akár nem.

2017. április 08. 14:40
Lajos P. János
Új Szó

„A közmunka nem biztosít kiutat a munkanélküliségből, sem romáknak, sem nem romáknak. Abból a szempontból viszont fontos, hogy megerősíti: a közmunka szinte semmi másra nem szolgál, csak hogy a többség megnyugodjon, senki sem kapja ingyen a segélyt, meg kell dolgozni érte, akkor is, ha annak a munkának semmi értelme.

Ezt már sejteni lehetett akkor is, amikor 2014-ben bevezették, hogy le kell dolgozni a segélyt, pontosabban azt, hogy csak az kaphat segélyt, aki legalább havi 32 óra közmunkát végez. Persze tettek egy kivételt is: mindez csak akkor érvényes, ha a község tud munkát biztosítani. Ez a kivétel egyrészt jó – nem esünk abba a hibába, mint Magyarország, ahol végképp nem kap szociális segélyt az, aki nem dolgozik, akár akad neki munka, akár nem. Nem beszélve arról, hogy Magyarországon teljes munkaidőben kell dolgozniuk éhbérért a rászorulóknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2017. április 09. 20:01
Szlovákiából rengeteg cigány jött Angliába (és gondolom más országokba is), talán haza kellene hívni őket, ha ott ilyen jó segélyesnek lenni, libsike.
puszika
2017. április 08. 22:19
Ohó, kis butám! Csak hogy mi már ott tartunk, hogy mindenkinek akad munka aki dolgozni akar sőt mg annál is több!!!
VakzKommondor
2017. április 08. 21:49
a kérdés az volt az elemzésben hogy segít, vagy nem segít.
VakzKommondor
2017. április 08. 21:48
soros!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!