Macron, a szépségtapasz

2017. április 30. 14:44

Csak aztán el is higgyék, hogy Macron komolyan gondolta Franciaország újraindítását. Mert különben megint jönnek a lázadók, és biztos még többen lesznek.

2017. április 30. 14:44
Kuthi Áron
Magyar Nemzet

„A baj mélységét az is jelzi, hogy Benoît Hamonnak, a baloldali erőket egyesítő jelöltnek mindössze 6,3 százaléknyi (2 millió 300 ezer) szavazat jutott. Ez évszázados mélypont a szocialista párt számára. Bár ők még talán duzzogva adnak egy esélyt Macronnak, de a lázadók másik tábora, a Le Pen plakátjaira bajszot rajzoló fiatal egyetemista tüntetők, életművészek, balos értelmiségiek biztos, hogy kinevetik a sármos üzletembert. Ők azok, akik Mélenchonban találták meg mindennapi lázadásuk kivetülését. Ne feledjük, ők nem holmi bevándorlásellenes mantrára, hanem úgy lazán az egész politikai berendezkedésre, a korporációk diktatúrájára, az extraprofitra és a milliárdos elit maga köré épített széles biztonsági zónájára vannak kiakadva. Őket nehéz lesz levenni a lábukról a gazdaság beindításának gyönyörű szóképeivel.

Mindent összevetve azonban az En Marche (’indulás’ vagy ’előre’) mozgalom úgy tűnik, győzelemre viszi vezetője színtelen-szagtalan programját, amelyben mindenki talál magának valamit. Csak aztán el is higgyék, hogy Macron komolyan gondolta Franciaország újraindítását. Mert különben megint jönnek a lázadók, és biztos még többen lesznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2017. május 01. 10:06
Azért, az érdekes, ami a franciáknál folyik. A paprikajancsi Hollande után, egy hasonló típus jön, gyakorlatilag a semmiből. Független, a lelkem. Ehhez tudni kell, hogy a francia elnöknek több hatalma van, mint az európai államfőknek úgy általában. Ez de Gaulle-nak köszönhető, és az ő alkotmányának. Mitterand ezt élesen bírálta a hetvenes években. Azután elnök lett, és érdekes módon már nem talált kifogásolni valót, az elnöki hatáskörrel. Ki érti ezt? Macron pontosan azoknak akar megfelelni, akik ezt a kontinenst szisztematikusan tönkre teszik. Már most szankciókról beszél, a renitensek ellen, értsd: ha valaki másképp táncol, mint ahogy szeretnék, akkor pénzbüntetéseket javasol. Ugye ismerős? Egy neoliberális technokrata, egy Renzi klón.
El Presidente
2017. április 30. 18:06
Hogy lehet évszázados mélypontról beszélni a Szocialista Párt esetében, ha 1969-ben alakultak?
pollip
2017. április 30. 17:07
Inkább tapasz helyett: Macron a macaron:-)))
Hanita
2017. április 30. 16:50
Macronnak először nyernie kell, utána megvalósítani a programját, mely nem fog menni, mert nem áll mögötte komoly párti többség. A Soros féle szisztéma szerinti francia káosz lesz, mely a franciáknak nem fog tetszeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!