Ezúttal Orbán a Soros

2017. április 05. 10:51

A CEU esete is jól mutatja, hogy a spekuláns nagytőke nagyvonalúságára alapozva csak ideig-óráig lehet valódi progresszív tudományos kutatást csinálni.

2017. április 05. 10:51
Közgáz Baloldali Kör
Facebook

„Már Lenin is megmondta, hogy valódi internacionalizmus nem lehetséges a termelőeszközök közösségi kézbe vétele nélkül. A CEU esete is jól mutatja, hogy a spekuláns nagytőke nagyvonalúságára alapozva csak ideig-óráig lehet valódi progresszív tudományos kutatást csinálni (hogy a szocializmusról ne is beszéljünk). A tőkével ugyanis nem lehet kompromisszumot kötni - ha az erejére támaszkodunk, a haladót kisvártatva felváltja a reakciós, a nemzetközit a nacionalista, a nagyvonalúságot a szűkkeblűség. Central European University-t a Centrális Erőtér Uniója. Ez a kapitalizmus örök körforgása. Ezúttal Orbán a Soros.

Ha valaki tovább Žižekne a témán, ajánljuk a következő videót 9:38-tól:
https://youtu.be/hpAMbpQ8J7g?t=9m38s ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soros Zuckerberg Német Szili
2017. április 06. 11:23
Szerintem a fasiszta rendszerek mind érzelmi, ösztönpolitikán alapszanak ,így a józan ész hatástalan velük szemben ,míg a kommunista rendszer többnyire értelmi kategória, így józan ésszel kényszeríthetőek.
Soros Zuckerberg Német Szili
2017. április 06. 11:20
Szerintem ott tévedtek a szélbalos gondolkodók ,úgy mint Lenin ,Marx ,stb ,amikor ezt a szélbal dolgot nemzetközi szintűvé emelték ,és idejét nem a rosszindulatú sejtek kimúlásával tették egyenlővé ,hanem mintegy az új világdimenzióba, új korszakban való belépéssel tették egyenlővé, nem csak átmeneti állapotként ,mintegy a demokratikus jogállami keretek normalizálásának előkészítéseként ,mintegy a terepet előkészítve számára, az új esély számára. A kommunista rendszerek ellen hatékony a gazdasági embargó ,így ebből külön irodalom tudna kifejlődni ,mintegy iránymutatásképpen a nagytőke számára, míg a fasiszta rendszerek ellen úgy tűnik ,hogy nem ér semmit a gazdasági embargó, és semmilyen tudományos irodalom nem alakulhat ki e téren, csak teljesen más perspektívában.
Soros Zuckerberg Német Szili
2017. április 06. 11:06
Az a baj ,hogy a rosszindulatú politikai sejtek ,maguk elé tolják a nagytőke ,nem feltétlenül rosszindulatú sejtjeit ,és ezzel demokratikus körülmények között ,egyszerűen legyőzhetetlenek.
Soros Zuckerberg Német Szili
2017. április 06. 11:03
A nagytőke maffiája gyenge, a hard-bűnözésből is élő absolute rosszindulatú" maffiákkal szemben. Az egyre hatalmasabb ,eleinte csak főleg nemzeti ,aztán egyre inkább nemzetközivé nőtt bűnszervezetek politikai sejtjei ellen CSAK úgy lehet sikerrel harcolni ,ha MINDKETTŐT kiírtjuk ,ha más nem csak egy időre . Olyan ez egy kicsit ,mint a rák elleni harc. Muszáj nem rosszindulatú sejteket is elpusztítani ,ahhoz ,hogy a rosszindulatút is kihúzzuk a gyökerénél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!