Három dolog, amit tudni érdemes a Flexről

2017. április 07. 11:17

A Flex tehát olyan fantasy, melyben a dolgokról való beszédet sci-fi-elemek stabilizálják (akár a flexet a fluxus).

2017. április 07. 11:17
H. Nagy Péter
MA Populáris Kultúra Kutatócsoport

2. Steinmetz regényében egy rendkívül jól kidolgozott mágiarendszer működik. Azaz nem pusztán olyan világban mozgunk, amelyben van mágia és ámen, hanem annak változatai speciális mintázatot alkotnak. A főhős például büromágus, aki az adminisztrációs munka segítségével és felhasználásával tesz szert különös képességekre (míg ellenfele terroristamágus stb.). A Flexet ez a csak rá jellemző mágiarendszer kiemeli az átlagfantasyk közül, hiszen ennek segítségével megkerülhető vagy fellazítható a konzervatív műfaji klisérendszer.

3. Steinmetz regénye módosított világunkban játszódik, ezért az ismerős elemeknek is lényeges funkciójuk van a cselekményben. Ebben a különleges urban fantasyben a popkultúra a hivatkozási pont, a szereplők lépten-nyomon felidézik annak szegmenseit. A legnagyobb hangsúly a science fictionre esik, ezek a beszüremkedések teszik lehetővé a kommunikációt. A Flex tehát olyan fantasy, melyben a dolgokról való beszédet sci-fi-elemek stabilizálják (akár a flexet a fluxus).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!