Orbán, a tényező

2017. március 27. 11:08

Antall József óta az első magyar miniszterelnök, akinek szavára figyelnek.

2017. március 27. 11:08
Stefka István
Stefka István
Az Öreg

„Az Európai Unió hatvanadik évfordulóján Rómában, mintha a huszonhét tagállam közötti ellentétek enyhültek volna. Az illegális migráció, egyáltalán a népvándorlás megítélésében egyre több a közös pont. S ez Orbán Viktornak köszönhető. A magyar miniszterelnök a csúcstalálkozást követően elmondta, a nagy kihívásokra csak saját magunktól remélhetünk megoldást: »Most már talán leesett a tantusz, mindenki világosan látja, Európát csak akkor lehet rendbe tenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről«. A kormányfő megelégedéssel állapította meg, hogy az elfogadott római nyilatkozat szövegében az általa előterjesztett magyar javaslatok közül több is visszaköszön.

Nyugodtan kimondhatjuk, az egyes nagyhatalmi, neoliberális erők által háttérbe szorított, nemzetközileg lejáratott magyar kormányfő külpolitikai szempontból tényező lett. Antall József óta az első magyar miniszterelnök, akinek szavára figyelnek.

Ezt külpolitikai sikernek is elkönyvelhetjük. Erről a magyar balliberális ellenzék és sajtója mélyen hallgat. Mert ezt nehéz bevallania a magyar baloldalnak, de még a Jobbiknak is. Igen. Figyelik Nyugaton, mit csinál Orbán és figyelnek rá a visegrádi országok is. Hiszen nem kisebb tétről van szó, mint Európa jövőjéről, és közvetlenül Közép-Európa fennmaradásáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2017. március 28. 10:45
Én teljesen ellenzem Orbán Viktor lemondatását vagy ennek a kormánynak a bukását. Nem ésszerű lenne az orbánrezsim megbuktatása. Nem meneszteni, hanem megjavítani, és erre van mód és idő is. A jó gyümölcs is csak éretten jó. A jelen kormány még mindig csak érik, fejlődik. Minden negatívumával, hibáival együtt, mégis a legjobb 1990. óta. Ha akarjuk, akkor észervehetjük, hogy javulni akar. Nem könnyű a hatalmat megszerezni, de még nehezebb azt megtartani. Minden jelen lévő alternatíva teljesen alkalmatlan az ország vezetésére. Nincs alternatíva. Ha valamilyen ostobaságból mégis, a sok ellenlábas közül valamelyik netántán hatalomra kerül, akkor súlyosan bőjti jövő elé nézhetünk. Magam soha nem voltam semilyen párt tagja és most sem vagyok. Mint tudjátok, a királyság helyreállításának híve vagyok és egy Modern Rendi Társadalomban látom a paradigmaváltást.
he-he
2017. március 28. 05:38
Pont anyit ér,mint a Fülöp Szigeteki elnök,meg az is jellemző rá.
BőröndÖdön
2017. március 27. 18:54
Stefka nertárs minden rendszerben megleli a kinyalnivalót...
pemete jakab
2017. március 27. 18:38
"Orbán, a tényező" Orbán Budapesten: - Ki kell vívnunk a szabadságunkat Brüsszellel szemben! Orbán Brüsszelben: - Hol írjam alá? Vitya egy igazi bonsai szabadságharcos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!