Másokra bízná az USA az ISIL utáni újjáépítést

2017. március 28. 20:39

Drónokkal lehet csatákat nyerni, de nem elegendőek, hogy megvédjék az Egyesült Államokat a várható támadásoktól a jövőben.

2017. március 28. 20:39
Joe Macaron
Al Jazeera

„Az egyetlen jó ok egy találkozó megtartására a deliberáció és döntés egy közös célkitűzésről. Ebből az üzleti szemszögből, a Globális Koalíció az ISIS legyőzéséért március 22-i találkozója Washingtonban nem szolgálta ezt a célt. Az Egyesül Államok üzenete a szövetségeseinek tiszta: engedjétek, hogy mi egyedül katonailag elsöpörjök az ISIS-t, aztán majd ti foglalkoztok a következő napokkal.

(...)

Igaz, hogy az ISIL területei feletti ellenőrzése és vezetése az előző amerikai kormányzat utolsó terjeszkedése során meggyengült és az offenzíva az utóbbi három hónapban intenzívebbé vált. Most egy olyan átmeneti időszakban vagyunk, amikor az ISIL decentralizált és irányítatlan egyénekké alakul át, akik szétszóródva indítanak támadásokat alapvető és egyszerű eszközökkel.

A globális partnerek mellett elköteleződni kulcsfontosságú, hogy igénybe lehessen venni az erőfeszítéseiket. Drónokkal lehet csatákat nyerni, de nem elegendőek, hogy megvédjék az Egyesült Államokat a várható támadásoktól a jövőben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!