Multik haza?

2017. március 13. 07:11

A korábbi tapasztalatok arra engednek következtetni, hogy ismét erőből akarják letolni az áruházláncok torkán az új szabályokat. Azok viszont most sem fogják hagyni magukat.

2017. március 13. 07:11
Hajdú Péter
Magyar Nemzet

„Főleg akkor várható uniós saller, ha a kormány visszatér régi szokásához, és éppen a leginkább érintetteket, a kereskedelmi láncokat hagyja ki az egyeztetési folyamatból. Lázár János szerint a tervezett intézkedések célja elsősorban a fogyasztók és a kereskedelemben dolgozók érdekeinek védelme. A jelek szerint ezért csak az ő képviselőikkel kíván egyeztetni a kormány. Persze velük is csak futtában, hiszen pénteken postázták javaslataikat, s ma már kezdődnek is a tárgyalások, amelyekre csak a munkavállalói érdek-képviseleteket, a munkaadói szakmai szervezeteket, valamint a környezet- és fogyasztóvédőket hívták meg. A korábbi tapasztalatok arra engednek következtetni, hogy ismét erőből akarják letolni az áruházláncok torkán az új szabályokat. Azok viszont most sem fogják hagyni magukat. 

Jó eséllyel arra kerül majd sor, ami már több, önkényesen meghozott törvény esetében. A multik – Brüsszellel a hátuk mögött – majd jól megfúrják a jogszabályt, a kormány pedig ismét utólagos egyeztetésre kényszerül, hogy a nagy áruházláncok szája ízének is megfeleljen a törvény. Feltéve, ha az egész javaslatcsomag nem csak egy újabb gumicsont, amely arra szolgál, hogy a választásokig elterelje a figyelmet az egyre szaporodó korrupciós ügyekről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Je suis Budaházy
2017. március 15. 11:02
xsandor Mit hazudozol, moslékzabáló? A szocializmusban 11 millió! sertést tartottak az országban, most orbán célként túzte ki a 3 milliót. Milyen húshiányról hazudozol? Vidéken mindenkinek volt legalább 15 tyúkja, van akinek 15 disznaja is a háztájiba. Most meg "nem éri meg" Persze, mert drága a takarmány, ellopják a cigányok. Egyed a külföldről hozott ipari hulladék élelmiszert, aminek most már papírja is van róla hogy szarabb mint a nyugati minőség.
Gombóc XVI. Artúr
2017. március 14. 22:39
Miért veszem magamra?? Te ezt írtad a -másnak szánt- írásomra: "Ha tudnád, hány közbeszerzést folytatnak le. Ez a legostobább érv, hogy egy munkát elvégezni és kifizetni korrupció. Éppen ezért fogalmaznak meg absztrakt vádakat. Sugalmazás tények nélkül. Primitív módszer." Ha nekem írtad minden egyéb magyarázat nélkül, akkor azt nem kéne magamra venni???
BőröndÖdön
2017. március 14. 11:04
A multik nélkül sehol sem lenne az ország...
puszika
2017. március 13. 13:45
Unalmas vagy Hajdú!!! Olyan Simicska-Jobbik ízű!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!