A kisgyerekek szeretetnyelve

2017. március 08. 15:03

A kisgyerekeknek sajátos szeretetnyelvük van, sokszor nem szavakkal, hanem más, különös módon fejezik ki a szeretetüket.

2017. március 08. 15:03
babaszoba
Babaszoba
(...)
 
Amikor a kisgyereked megosztja veled, milyen új, csodálatos felfedezéseket tett, azzal kimutatja, mennyire szeret téged és mennyire bízik benned. Ha egész nap üldöz téged, ha egy ragacsos nyalókával lep meg, akkor is ezt jelzi. Milyen különös módon tudják még kifejezni a szeretetüket? 

1. Húzza az időt
 
Ugye mindig akkor húzza az időt, amikor nagyon sietnél valahová? Már egy fél órája sétáltok ugyanazon a 200 méteren, mert a kisgyermeked folyton észrevesz valami nagyon érdekeset? Először egy hangyához, majd egy fadarabhoz hajol le a földre és húz magával téged is büszkén mosolyogva?
 
A kisgyerekek a pillanatnak élnek, nincs értelme számukra az időnek. Abban a percben, ott, veled semmi nem volt neki fontosabb, mint az, hogy együtt vizsgáljátok meg azt a hangyát vagy a fadarabot. Úgyhogy készülj fel arra, hogy kisgyermekkel eljutni bárhová is, igazi kihívás lesz. Mert ő ott, akkor veled akar lenni. Mert szeret téged, ezért bármit meg fog tenni, hogy meghosszabbítsa az együtt töltött időt.

2. Fogócskázni akar
 
Vidáman szalad el előled, élvezi a függetlenségét, de csak akkor, ha tudja, követni fogod. Először szabadon elszalad, de aztán megáll és elgondolkodik: »tudnom kell, hogy itt van-e még anya«. Egy kisgyermek akkor merészkedik ki szívesen a nagyvilágba, ha tudja, te ott leszel, ha szüksége lesz rád. Mert te vagy neki a legfontosabb ember.

3. Magával cipeli a kedvenc kisállatait, babáit
 
A legtöbb kisgyerek szívesen visz magával egy kedvenc plüssállatot, babát vagy takarót, ha megy valahová. Ezek a tárgyak téged képviselnek, főleg, ha te nem vagy ott, ahová megy. Azt akarja, hogy mindig vele legyél. Engedd neki, hogy legyen ilyen kedvenc tárgya, amit mindenhová magával cipelhet, mert ez ad neki biztonságot. Sokszor a felnőttek is a pénztárcájukban hordják szeretteik fotóit vagy egyéb kedves emlékeket.

(...)
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!