Aki szereti Budapestet, az nem ír alá

2017. január 24. 08:11

A magyar sportolók bőven megérdemlik, hogy legyen itt egy olimpia. Megkockáztatom, hogy az utóbbi hetven évben a magyar sportolók több dicsőséget szereztek az országnak, mint a politikusok meg az újságírók együttvéve. Interjú.

2017. január 24. 08:11
Tarlós István
Tarlós István
Magyar Idők

Az olimpiai pályázat és az ezzel kapcsolatos korábbi véleménye is támadások kereszttüzében áll. Miért változott meg az álláspontja?

Annak, hogy az olimpiai pályázat kérdésében 2014-hez képest megváltozott a véleményem, egyértelmű oka van. A mostani olimpiai pályázat alapja az Agenda 2020, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2015-ben új helyzetet teremtett a pályázati feltételek kapcsán. Addig esélytelen volt egy olyan város, mint Budapest, az ötkarikás játékok elnyerésére. Ha már a liberális sajtó politikusok korábbi és mostani véleményeit akarja összehasonlítani, szembesítsék Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselőt. Az ő esetében nem volt arról szó, hogy jött egy Agenda 2020. A közgyűlésben még két kézzel megszavazta a pályázatot, most pedig ellenségeskedik, sőt fenyegetőzik.

Olimpiarendezés esetén gazdasági csőddel riogat az ellenzék. Mi a véleménye az olimpiai pályázat elleni aláírásgyűjtésről?

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a költségeket egyedül Magyarországnak és Budapestnek kell állnia. A NOB óriási pénzeket ad a rendező országnak, városnak, a szponzorokon, magánbefektetőkön keresztül is komoly források érkeznek. Abban biztos vagyok, hogy Budapest csak jól járhat. A magyar sportolók bőven megérdemlik, hogy legyen itt egy olimpia. Megkockáztatom, hogy az utóbbi hetven évben a magyar sportolók több dicsőséget szereztek az országnak, mint a politikusok meg az újságírók együttvéve. Ennél is fontosabb, hogy Budapesten több pénz maradna, olyan beruházások is megvalósulnának, amelyek olimpia hiányában soha vagy csak sokkal később. Aki szereti ezt a várost, az nem ír alá ilyen-olyan, pillanatnyi politikai haszonszerzés jegyében született tiltakozóíveket. Én a budapestiek városszeretetében és gondolkodásában bízom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 470 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2017. január 25. 04:15
Szóval népszavazást akar az ifjú baloldal. Nem is olyan régen viszont azt hallottam a "legnagyobb" demokratáktól, akik az EU-ban ücsörögnek, hogy a népszavazás az az ördögtől való dolog, nem hagyhatjuk, hogy a buta, tudatlan nép döntsön.
koronaszepe
2017. január 24. 23:43
Van Budapest mögött egy ország is, ami viszont biztosan rosszul járna.
2017. január 24. 21:40
Aki a HAZÁJÁT szereti aláír? Vagy menjen a francba?
bandrea
2017. január 24. 20:23
"Aki szereti ezt a várost, az nem ír alá...." A szerelem sötét verem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!