Magyar virtus Mondok módra − Ilyen ország pedig nincs CDXI.

2017. január 25. 11:09

Izsák városának fideszes polgármestere láthatóan a jég, az EU meg nyilván a kiskun homok hátán is megélni képes magyar macher archetípusa.

2017. január 25. 11:09
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Önnön farkába harap a kígyó és még dupla csomót is köt rá: nagyjából így lehet leírni e kis történet ívét, amiben csodálatosan belesűrűsödik 2017 kormányzati kommunikáción túli magyar valósága.

Az egyébként is legendás homályzónákkal bíró Bács-Kiskun megyében található Izsák városa, melynek fideszes polgármestere láthatóan a jég, az EU meg nyilván a kiskun homok hátán is megélni képes magyar macher archetípusa.

mondok_2.jpg

Mondok József polgármester − aki természetesen a trafikbizniszben is érdekelt − Mondok Kft. nevű cége a 444 riportja szerint egy uniós pályázaton indult és nyert, egy vadászházat építhetett fel belőle. A polgármester egyébként a helyi pályázati tervezést irányító egyesület bírálóbizottságának is a tagjaként szerepel egy 2013-as dokumentumban.

A vadászház elvileg panzióként szolgálna, de egyelőre senki nem tud arról, hogy szállást lehetne ott igényelni, a neten sem találni ennek semmi nyomát.

Helyiek szerint egyszerűen azért, mert a polgármester költözött be a házba. A polgármester szolgálati terepjárója ott is parkolt a ház előtt a 444 ottjártakor.

A kivitelező cég honlapján egyébként most is az áll: a turisztikai épületként megjelölt házat az Izsáki Vadász Szövetség rendelte meg, vadász vendégház és szálláshely céljából.

Nos, ez az uniós pályázat is elveszítette a végére a közpénz jellegét.

Nincs is mit hozzátennünk ehhez a sztorihoz, minden eleme magáért beszél. De jó lenne most egy Mikszáth vagy egy Móricz, aki ezt novellába faragná!

Amúgy a vadászház külsejét és belsejét meglátván, magukat lemmingként a Dunába vető építész-esztétákat vizionálunk.

A történet minden eleme csodálatos, a hírek szerint nem túl bőbeszédű, ellenben igen elfoglalt Mondok József polgármesternek pedig gratulálunk: ilyen egy igazi FŐNÖK a magyar végeken.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2017. január 25. 18:26
A mai médiaviszonyokra legjellemzőbb, hogy nincs olyan téma, történés az országban, ami nem a lopáshoz, és korrupcióhoz kanyarodik. Érdekes, amikor a diszkók, a kutyafitneszek, és egyebek épültek európai pályázattal, nem nagyon aggódtak ezek a kedves médiamunkások, hogy lopják a közpénzeket. Az, hogy egy vadászházat is őrizni kell? Némely helyen lagziba, vagy temetésre se mehet el a ház népe, óvatosságból, hát még egy frissen modernizált épületről van szó. Az pedig, hogy ki lakik benne, biztos olcsóbb lenne annak a közösségnek még egy plusz gondnokot fizetne.. --- :)) Igazából fölhívnám a kedves olvasók figyelmét, ma már biztosra vehetjük, amikor beindul a balliberális propagandagépezet "lopás-korrupciós" gépezete, akkor biztosta vehetjük, hogy az ország valamelyik szegletében valami maradandó, és kézzelfoghaató épült.. Nem nem egy aktatáskányi tanulmány, valami olyasmi, ami nagyon zavar bizonyos köröket..
tommybravo
2017. január 25. 16:45
Van egy hangfelvétel, amit egy szélsőbaloldali portál, az N1Tv készített. Ezen a felvételen emberünk elismeri, hogy ott lakik. Van még kérdésed?
balbako_
2017. január 25. 16:24
Miután a 444 től vette át- újabban az a Mandin a Biblia? - feltehetően hazugság az egész (nem ott, nem ők, nem azt csinálták( így az izsáki drámát kidobom a kukába. (Ha mégis igaz lenne, amire szemernyi esély sincs, akkor csúnya dolog)
Mich
2017. január 25. 16:06
Köszi. A 444 ügyeletes hazudozója talált valamilyen irigy szomszédot, gyorsan be is nyelte a madzagot, ami aztán szarosan ki is jött a másik felén - Gellért haverja meg gondolkodás nélkül lenyelte... Így már ketten vannak a madzagon - de én várom a folytatást: a madzag egyre szarosabb lesz és egyre több pénzre éhes libsibolsi fog vergődni rajta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!