Valós piaci szempontokat a bormarketingbe!

2017. január 17. 19:20

Szeretnénk felhívni a ProWein magyar standjának szervezői figyelmét a statisztikai tényre, hogy a balatoni vendégéjszakák számával hosszú ideje legfeljebb az összes többi vidék együttvéve vehetné fel a versenyt.

2017. január 17. 19:20
Kardos Gábor
Mandiner.bor

Kardos Gábor írása.


Tisztelettel szeretnénk felhívni a düsseldorfi ProWein magyar standjának szervezői figyelmét a statisztikai tényre, hogy a balatoni vendégéjszakák számával hosszú ideje legfeljebb az összes többi vidék együttvéve vehetné fel a versenyt, ezért már jó ideje kiemelten kellene kezelni mint a turisztikai adatai alapján nagyságrendileg legfontosabb borrégiós desztinációt – különösen német szakvásárokon. Ugyanez vonatkozik természetesen a magyar külképviseleteken és más vásárokon megvalósuló országpromócióra.

Ha a számokat nézzük, akkor 2015-ben például a balatoni vendégéjszakák száma 4 millió 989 ezer, míg viszonyításképp Tokajé 7 350 vendégéjszaka. (Csak Balatonfüred, tehát nem az egész Füred-csopaki borvidék: 591 362 vendégéjszaka.) 

Mindezzel persze nem azt akarjuk elérni, hogy annyiszor nagyobb szerepet kapjon a Balaton, mint amennyivel nagyobb a súlya a piacon, de legalább annyi év elmaradás után a kirívó aránytalanságot csökkentsük végre érzékelhető módon és ezáltal is jobban érvényesüljenek a bormarketingben a valós piaci és borturisztikai szempontok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ripacs
2017. január 25. 23:24
Ezen felfogás szerint kérjük, hogy A budapesti vendégéjszakák alapján, a budai borvidék külön standot kapjon. A ProWein borászati , nem turisztikai kiállítás, a kettőt ne keverjük össze...
hegyaljai
2017. január 25. 23:24
A statisztika fura dolog. A számok vélhetően igazak, de nem tudom, hogy a balatonfüredi és a tokaji vendégek mind a borért mentek oda? Aligha!
Hudák Mátyás
2017. január 21. 19:26
http://hudakbor.hu/kepek/magyar-bor-szenvedellyel-toltve/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!