Azok járnak jól, akik miatt szmogriadó van

2017. január 25. 13:59

Ez kibaszás a tömegközlekedőkkel, akik rendesen megveszik a bérletet. Ők azok, akik előre fizetnek egy olyan szolgáltatásért, ami nem is felelős a szmogriadóért.

2017. január 25. 13:59
Halász Áron
Facebook

„Szmogriadó idején az autóvezetőknek ingyenessé tett tömegközlekedés szerintem kibaszás.

Beindult a nagykoalíciós demagógiagyár, a kampányoló szegedi szoci polgármester után Tarlós István is meghirdette a legszennyezőbb autókkal járók ingyenes tömegközlekedését.

Ez kibaszás a tömegközlekedőkkel, akik rendesen megveszik a bérletet. Ők azok, akik előre fizetnek egy olyan szolgáltatásért, ami nem is felelős a szmogriadóért. Az általuk bukott napokkal arányos ár visszafizetéséről nincs hír. Ez olyan, mint megvetetni az éves autópálya-matricát, aztán november végén bejelenteni, hogy a december ingyen van. De persze csak azoknak, akiknek még nincs matricájuk.

Kibaszás még a gyalog és biciklivel közlekedőkkel szemben is, akik alatt aztán tényleg nem füstöl semmi, max a kifújt levegő meg a fing.

Kik járnak jól? Azok, akik miatt a szmogriadó van. Budapesten kb 35%-a jár autóval, de a legszennyezettebb belvárosban ez az arány még kisebb is lehet. Eközben egy több négyzetméter helyet foglaló kocsiban átlagosan 1.2 ember ül. Tehát egy kisebbség kárt okoz az egész közösségnek (hiszen ők is szívják a szmogot), és a közösség vagyonát igazgatók még támogatják is őket ebben. 

A gáz persze nem azzal van, aki autóval közlekedik, főleg nem azzal, akinek nem telik kevésbé szennyező kocsira. A gázt azok a városvezetők okozzák, akik nem a környezetbarát közlekedési módokat fejlesztik. Jobb szolgáltatással bárkit ki tudnának szedni a kocsijából, és közben a közterületeket is át lehetne úgy formálni, hogy csak a muszájból vezetők üljenek kocsiba. 

Amúgy napok óta tilos a legszennyezőbb autók közlekedni. Még egy rendőrt vagy közterület-felügyelőt se láttam, aki ezt be is tartatná. A bérletet mindenkin számon kérik.

Autózás persze mindig lesz, de a mostani mértéke túlzás. Évente több ezren halnak és betegednek meg a légszennyezés miatt. Az ilyen környezetvédelemnek hazudott intézkedések azokkal basznak ki, akik nem is tehetnek az egészről. Inkább azon kéne dolgozni, hogy ne lehessen szmogriadó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZZoltan
2017. január 26. 12:18
Idióta, ostoba a cikk állítása! A szmogot nem a kitiltott autósok okozták, hiszen alig csökkent a légszennyezettség, a kitiltásuk óta! A fa tüzelésű kályhák (vegyes kazánok) korom- és por szennyezése okozza! (Főként a szegényebbek lakta kertvárosi övezetekben!!!!-Nézz térképet ökör Halász!) Amúgy meg a legtöbb szennyezést az autók terén a ki nem tiltott(!!!) diesel üzemű kocsik okozzák. Pl. egy vadi új dízel BMW 10X több szennyezőanyagot visz a levegőbe, mint az én 2000 előtti benzines autóm, aminek ráadásul teljesen új katalizátora van! Ezzel együtt mégis 4-es besorolás van a forgalmimban....
kaltran
2017. január 26. 11:34
Ez az egész szmogriadósi egy nagy büdös placebo. Lelkiismeretfurdalásra szánt pirula, annak elfedésére, hogy semmi okosat nem tudnak kitalálni és eddig nem tettek az ügyben semmit. és nem használ semmit, mert fogalmuk sincs mi okozza valójában a szmogot.
nyugalom
2017. január 26. 11:02
Ha valaki, mint ez az alak, így kezdi mondandóját, abból csak a düh, az agresszió beszél. Kicsi szókincs, észosztás, káromkodás - ez minden! Jobb lenne az ilyen alpári lényeknek egy bokszzsákot ütögetni, ott kikáromkodhatnák magukat - maguknak. Más nem hiszem, hogy kiváncsi erre a stílusra!
bontottcsirke
2017. január 26. 08:14
Normális nagyvárosokban már régen van dugódíj, nem pedig kedveskedünk olyan proliknak, akik bontószökevényeket hajtanak merő passzióból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!