Vannak álcivilek, de nem ott, ahol mondják

2017. január 12. 08:53

A CÖF és a többi civil közt tehát a lényegi különbség, hogy az előbbi támogatja, az utóbbi pedig kritizálja a kormányt. Ami pedig azt a sötét képet vetíti elénk, hogy a Fidesz azt takarítaná el, aki nem ért vele egyet.

2017. január 12. 08:53
Földes András
Index

„Németh Szilárd nyilatkozatában álcivil szervezeteket emleget. A szó nem a frakcióvezető-helyettes találmánya, álcivil szervezetek valóban léteznek. Az álcivil szervezetek az autokratikus államok kedvelt propagandaeszközei. Működésükre jellemző, hogy támogatásuk az államhoz köthető, és a kormány üzeneteit kommunikálják. Szerepük, hogy hiteltelenítsék a független civil szervezeteket, és még szélesebb körben terjesszék a kormánypropagandát.

Ilyen szervezet Magyarországon a CÖF, amelynek vezetője a kormány nevében osztja az állami támogatást a civil szférában, és amelynek alapítványa, a CÖKA állami támogatást élvez.

Németh Szilárd kritériumai alapján a CÖF sem legitim szervezet, hiszen őket sem választotta senki – még ha az állami részvétel a pénzügyi támogatásban jelen is van. Mindazonáltal a CÖF rendszeresen véleményt nyilvánít politikai kérdésekben, sőt, kampányokat folytat.

(…)

A CÖF és a többi civil közt tehát a lényegi különbség, hogy az előbbi támogatja, az utóbbi pedig kritizálja a kormányt. Ami pedig azt a sötét képet vetíti elénk, hogy a Fidesz azt takarítaná el, aki nem ért vele egyet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2017. január 13. 09:55
tényleg ennyire ostobának néztek, vagy ennyire ostobák vagytok?
tothjanj
2017. január 12. 21:01
Az teljesen elképzelhetetlen, hogy vannak olyan állampolgárok akik önszántukból egyesülnek és támogatják a kormányt, és vannak olyanok is akik szintén, de nem?
neven
2017. január 12. 19:37
Ennek az indexes un. újságírónak úgy látszik nem volt elegendő a többször tartott több százezres megmozdulása a CÖF-nek..gondolom ezen emberek között eltörpült a nem civilek száma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ezeket legalább nem a külföldi Soros pénzeli a hatalom és a magyar nép ellen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dénia
2017. január 12. 18:25
Ne kenegessétek már a szart! Pontosan tudjátok ti is, meg mindenki más is, hogy nem a kormányt kritizáló civilekről van szó, hanem külföldről finanszírozott nemzetközi hálózatok magyarországi leányvállalatairól, akik vállaltan akarnak új társadalmi modellt bevezetni, meg a világnézetüket és politikájukat, mint kizárólagosan elfogadhatót a helyi társadalomra ráeröltetni. Ezek nem magyar civilek, ezek hivatásos külföldi lobbisták. Főállásban civilkednek. És nem összemosandók úgy általában az egész civilszférával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!