„Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
Jó kérdés, hogy mit bontanék, ha egy hétköznapi vacsora mellé kellene bort találnom, vagy csak jól esne egy pohárral, de a régóta tartogatott, izgalmasnak gondolt palackjaimat nem bántanám. Az ország borfogyasztónak jelentős részével valószínűleg nem egyezik az ízlésem, mert nekik egészen más a kedvenc borászatuk, de ez nem az én gondom.
Szóval, ahogyan így végigvettem a szóba jöhető termelőket, eszembe jutott a Bujdosó Pincészet. Jó emlékeim vannak róluk, a habzóbor műfajának úttörői között voltak itthon, és ha jól tudom, az első Ebner-féle Borzongás alapborát is ők adták. Ők azután rozéból készítették el a sajátjukat, egy bringás Balaton-kerüléskor elég jól összebarátkozott vele kis társaságunk.”