A szívemre veszem a kritikát, de nem reagálok rá

2017. január 18. 14:27

Tény, hogy ma internetes bloggerek határozzák meg, mi a jó étel és mi nem. Kérdés, hogy ha az ilyen sznobokat odaállítanák a tűzhely mellé, mit tudnának főzni.

2017. január 18. 14:27
Benke László
Bors

Tény, hogy ma internetes bloggerek határozzák meg, mi a jó étel és mi nem. Kérdés, hogy ha az ilyen sznobokat odaállítanák a tűzhely mellé, mit tudnának főzni. Én tizennyolc évig voltam a Gundelben tanár, számos aranyérmet nyertem, és a tanítványaim közül is sokan lettek elsők. A népi hagyományokat őrzöm és gondolom újra. Ha ez valakinek nem tetszik, az az ő baja. A szívemre veszem a kritikát, de nem reagálok rá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. április 04. 10:44
Óva intenék minden olyan önazonosságát jobber-konzi dimenzióban meghatározó kommentbajtársat hogy pusztán mi kutyánk kölke alapon egy elvi síkra helyezkedjen Benke Laci bácsival, és csak azért, hogy a néha tényleg tenyérbemászó gasztroblogger szubkultúrába belerúghasson, pajzsára emelje ezt az embert. Tudom, nehéz elképzelni, hogy vannak akiknek nem a legújabb I-phone vagy a thaiföldi nayaralás jelenti a hétköznapi álmok megvalósulásának a netovábbját, hanem mondjuk szeretnek minőségi alapanyagokból színvonalas konyhatechnológiával, ötletekkel, tapasztalatokkal, netán nemzetközi gasztrokultúrával beoltott menüket enni, amelyhez ma már itthon szerencsére egyre több hely, körülmény és lehetőség adott. Sajnos Lacibá a másik véglet, az a fajta legrosszabb kádárista kvázikonyha amit a rendszerváltás után 27 évvel sem tudtunk meghaladni, és ebben a Lacibácsiknak sajnos elévülhetetlen "érdemük" van, egyszerűen lassabban hal ki a kádárista népkonyha mint az MSZP szavazóbázisa, mert a rossz családi és vendéglős hagyományok generációról generációra öröklődnek. A Gundel pl. az elmúlt évtizedekben hirhedten szar hely volt gasztonómialilag, noha kereskedelmileg sikeres volt elhelyezkedése, régi hírneve, és a kamionszámra szállított ex NDK-s nosztalgiaturisták eurói miatt, de nem véletlen hogy a szakma sehol sem jegyzi BP gasztronómiai térképén. Cordon bleu, hagymás rostélyos, cigánypecsenye, hortobágyi (tudjukmibőlkészül) húsos palacsinta, somlói galuska. Lépjünk már ki a Venész tankönyvön nevelkedett szakácsgenerációk szomorú hagyományainak árnyékából, és se sajnálatból, se valamilyen rosszul értelmezett kurucos dacból ne álljunk mögé ennek a proletár öntudattól átitatott igénytelenségnek.
héttörpe
2021. április 04. 10:42
Igazad van Laci bá', a 444, mg az index, meg a hasonlók teszik veszik magukat, hogy így fujj, úgy fujj, aztán gyerekkorokban meg takonnyal ették a zsíroskenyeret. De lehet, még most is.
Knerten
2021. február 16. 22:13
Nézz meg mondjuk egy Street Kitchen videót. A stílus nekem se jön be (semmit se "beletesznek", mindent "belenyomatnak", semmi se "finom", minden "isteni" stb.), viszont tény, hogy tudnak főzni, tisztában vannak az alapanyagokkal, konyhai technikákkal. Ha az olasz konyhára vagy kíváncsi, nézz olasz főzős videókat, amikben olaszok főznek, minimális, pár szavas olasztudással már érthetők. Látszik, hogy milyen alapanyagokból, hogyan főznek az olaszok valójában. Gyors, egyszerű, kevés féle de minőségi alapanyagból álló, valódi olasz ételeket. Ég és föld Laci bácsihoz képest, aki kb. úgy főz, mint amikor egy kezdő háziasszonynak két ebéd megfőzése után megjön az önbizalma, és elkezd kísérletezni. Az meg egy külön tanulmány, hogy mindezt milyen hülye, fellengzős, kioktató, áltudományos dumával bírja előadni.
balbako_
2017. április 26. 10:13
Az a szakács, aki marokszám nyomja a kajába az ételízesítőt, az menjen főzni a népkonyhára. Szakmailag nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!