Disznókő-aszú karácsonyi recepttel

2016. december 14. 18:10

Egyszerű elkészíteni, tényleg, én nem sütök-főzök semmi bonyolultat, és jól fog passzolni ehhez és szinte bármelyik tokaji aszúhoz.

2016. december 14. 18:10
Kodela Mia
Borravaló

„Sütőtökös, csokoládés, aszalt gyümölcsös karácsonyi sütemény

Egyszerű dolgunk van, mivel az eredeti egy angolszász recept, így bögrézünk, nem kell kimérnünk semmit.

– egy bögre sima liszt
– egy bögre sütőtökpüré
– egy zacskó sütőpor
– fél bögre barnacukor
– fél csésze vaj felolvasztva
– két banán
– étcsokoládé
– aszalt barack
– aszalt füge
– kandírozott narancshéj
– édesfűszerek ízlés szerint: őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, mézeskalács fűszerkeverék

Készítsük elő először a sütőtökpürét, mert ki kell hűlnie. Vágjuk a meghámozott sütőtököt apró kockákra és egy kis vízzel együtt pároljuk addig, amíg teljesen puha nem lesz és könnyen, egy villával pürésíthetjük. Hagyjuk kihűlni, ez fontos, különben megolvasztja a csokoládét és azt nagyon nem akarjuk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!