„A Larus Étteremben az ilyenkor szokásos ereszd-el-a-sajtosrolómat keretében mutatta be kedd délután a Gault&Millau Magyország 2017-es étteremkalauzát Molnár B. Tamás főszerkesztő, a hazai gasztronómiai szakírás mogul-guru-csimborasszója. Amely immáron. Hangsúlyozta, kiemelte, leszögezte, fejtegette, elmondotta.
Erősödött a középmezőny. Pont.
A hazai gasztroközbeszéd illetve az étteremkritikának csúfolt inkompetens ingyenkajálás sokszor csúcsgasztronómiának nevezi azt is, ami valójában a tisztes, faxni- és extramentes középmezőny. A legjobb hazai éttermek közül is talán csak két olyan van, amely egyáltalán közelíti ezt a fogalmat. De mindegy.
Az év konyhafőnöke Pesti István lett, aki ironikus módon a tatai Platán étteremben dolgozik. (Főztjét a régi Bábelben ismerte meg a pesti közönség, aztán a budai Tantival Michelin-csillagot szerzett, végül lement Tatára.)
Az év étterme elismerést a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely kapta, amely elrettentően modoros elnevezése ellenére (vagy éppen dacára) a legjobb vidéki éttermek közé kapaszkodott, így a tokaji borvidéken, az Anyukám mondtával együtt már két igen magas színvonalú vendéglátóhely is van.
Az év étteremtulaja a Rosenstein család lett, többgenerációsan.”