Nem beszélő szomszédok

2016. november 29. 16:44

A román–magyar viszony egyszerűen siralmas.

2016. november 29. 16:44
Rostás Szabolcs
Krónika

„Nos ehhez képest a román–magyar viszony egyszerűen siralmas: a Ponta-kormánnyal folytatott nyilatkozatháború után teljesen elültek az intézményes kapcsolatok, közös elképzelésnek, projektnek se híre, se hamva, mintha a két országot nem egy folyamatosan légiesülő határ, hanem legalább több ezer kilométer választaná el egymástól.

Csak remélni lehet, hogy ez az állapot a decemberi parlamenti választásokat követően megváltozik, és a majdani bukaresti kormánnyal újra lehet indítani a párbeszédet a közös ügyekről: a kisebbségi kérdésről, a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről.

Fennáll viszont a veszély, hogy a román baloldal esetleges hatalomra kerülése esetén a jelenlegi semmilyen viszony tartóssá válik, márpedig ez nem szolgálná sem a szomszédságpolitika, sem az erdélyi magyarság javát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. november 29. 20:52
bezzeg a szlovákoknál mennyivel tevékenyebb szíjj ártó. oh wait:) a nemzetnek kormánya, lol
Agnieszka
2016. november 29. 19:20
Hogy őszinte legyek a többi utódállammal sem idilli a viszony. Itt csak a rossznak vannak fokozatai. A szerbek már a Délvidéket gyakorlatilag magyartalanították, pedig ott 1918-ban a magyarok és a németek mellett még relatív többségük sem volt.
mo ching
2016. november 29. 18:35
És melyik szomszédjával jó Románia viszonya? Ja tudom, a júeszéjjel.
Ellensúly
2016. november 29. 17:46
A magyarság javát a románság eltűnése szolgálná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!