Kedves Új-Zéland!

2016. november 11. 09:31

A világ két legnagyobb angol ajkú országa épp most szenvedett el katasztrófát a szavazók keze által – mindkét esetben a tanulatlan, értelmiség-ellenes szavazók keze által.

2016. november 11. 09:31
Richard Dawkins
Scientific American

Kedves Új-Zéland!

A világ két legnagyobb angol ajkú országa épp most szenvedett el katasztrófát a szavazók keze által – mindkét esetben a tanulatlan, értelmiség-ellenes szavazók keze által. A tudományt mindkét országban súlyos támadás fogja érni: az egyik esetben azért, mert xenofób indíttatásból fel fogják számolni a nehezen felépített kapcsolatot az európai partnerekkel; a másikban pedig egy alkalmatlan, nárcisztikus, nőgyűlölő rossz tréfa elnökké választása miatt. Egyik esetben sem lesz a katasztrófa rövidtávú: Amerikában a Legfelsőbb Bíróság miatt; Britanniában a Brexit visszavonhatatlansága miatt.

Amerikában és Britanniában olyan tehetséges, kreatív vezető tudósok vannak, akik ott akarják hagyni hazájuk bigottságát. Kedves Új-Zéland, ti egy mélyen civilizált kis ország vagytok gyönyörű, tágas szigetekkel. Törődtök a klímaváltozással, a bolygó jövőjével és más, tudomány szempontból fontos problémákkal. (…) Kínáljatok nekik állampolgárságot. (…) Új-Zélandot a modern idők Athénjává változtathatjátok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 299 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2016. november 12. 14:40
Holnaptól elkezdek főzési recepteket írni, hogy megtanítsam ezt a sok buta háziasszonyt, hogyan is kell fogni a fakanalat! Életemben nem főztem, de egyetemi diplomám felhatalmaz a mindenhez értéshez! Remélem engem is szemléz a Mandíner!
Szergej Csagajev
2016. november 12. 14:26
Ezt a sovén öreg hülyét!
br-o
2016. november 12. 12:51
A természettudós Dawkinsnak 40 éve nincs értékelhető tudományos munkája. Talán ezért játszik "társadalomtudóst".
tango47
2016. november 12. 11:27
Úgy látszik nincs más megoldás: LE KELL VÁLTANI AZ EMBERISÉGET ahhoz, hogy ezek jól érezzék magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!