Meglep, hogy a liberális elit meglepődik Trump győzelmén

2016. november 09. 10:45

Színtelen és/vagy hiteltelen jelöltekkel és olyan programmal, amelynek lényege az ellenfél támogatóinak lebecsülése, úgy tűnik, akkor sem mindig lehet nyerni, ha szinte minden egyéb tényező nekünk kedvez.

2016. november 09. 10:45
Babarczy Eszter
Facebook

„Engem az lep meg, hogy Brexit után a liberális elit meglepődik és felháborodik Trump győzelmén. A populista retorika győzelme egy színtelen és gyakran hiteltelen alternatívával szemben: ehhez dühös emberek kellenek, akik azért fogékonyak a populista retorikára, mert úgy érzik, elfelejtette őket a politikai elit, amely remekül megél, miközben ők csúsznak lefelé. Ezért hajlandóak nagyot kockáztatni.

Színtelen és/vagy hiteltelen jelöltekkel és olyan programmal, amelynek lényege az ellenfél támogatóinak lebecsülése, úgy tűnik, akkor sem mindig lehet nyerni, ha szinte minden egyéb tényező nekünk kedvez. Nem azt mondom, hogy Bernie Sanders győzhetett volna – a »szocializmus« nem széles körben kedvelt szó az amerikai választók közt –, de Clintonnál rosszabb jelöltet nehéz elképzelni (persze Trumpon túl...) A történet könnyen magyarra is fordítható, mert színtelen és/vagy hiteltelen emberek tülekednek a baloldalon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2016. november 10. 09:34
"Lánc, lánc Eszterlánc Eszter merre jársz, merre hirdeted a szerelmed. Lánc, lánc Eszterlánc Eszter jól vigyázz, színjátszó szíved elvesztheted, színjátszó szíved elvesztheted."(Neoton 1982)
atila68
2016. november 10. 07:15
Eszter! Te inkább a lelkiismereteddel foglalkozz, hogy rosszul értelmezett segíteni akarásból kevés híján svájci prostituáltat csináltál kiskorú cigánylánykából.
Flagellator1974
2016. november 10. 06:30
Eszter! Vagy a csészébe kakilsz, vagy mellé. Döntsd el végre!
Flagellator1974
2016. november 10. 06:30
Eszter! Vagy a csészébe kakilsz, vagy mellé. Döntsd el végre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!