Gulyáságyúval migránsokra

2016. október 10. 07:22

Farkas Flórián nem tűnt el. Szervezete, a Lungo Drom legalábbis életjelet adott magáról: a hangzatos nevű Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség a minap közleményt adott ki, amelyben köszönetet mond a kvótareferendumon nemmel szavazó cigányoknak.

2016. október 10. 07:22
Tompos Ádám
Magyar Nemzet

„Farkas Flórián nem tűnt el. Szervezete, a Lungo Drom legalábbis életjelet adott magáról: a hangzatos nevű Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség a minap közleményt adott ki, amelyben köszönetet mond a kvótareferendumon nemmel szavazó cigányoknak, akik »megértették, hogy Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája nem veszélyeztetheti a felzárkózás sikerességét«. Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere már beszélt erről: azt mondta még a referendum előtt egy fórumon, ha elbukik a népszavazás, akkor a cigányoknak nyújtott támogatásoktól »vonják el az erőt«, merthogy »minden segítség véges«. Legalább akkora képtelenség ez, mint amikor választóikat az internacionalista Salgótarján–Brüsszel-tengely kiépülésétől, lányaikat pedig bigámista migránsoktól féltik a kormánypárti képviselők. Nyilván a Fidesz sajtóosztálya vidékre kifejlesztett paneljével van dolgunk, csakhogy van itt egy aprócska hiba: kötőanyagként vegyült bele egy nagy adag cinizmus és némi önleleplező őszinteség is.

Előbbin már nem lepődünk meg. De azért rögzítsük a tényt: az a Lungo Drom emleget sikeres felzárkóztatást, amelynek elnöke annyit lendített előre a cigányság integrációján, hogy a Híd a munka világába program segítségével egymillió forintos mikrohullámú sütőket vásárolt a valószínűleg soha ki nem nyitó irodákba. A csipetnyi őszinteséget pedig a népszavazás kudarcát követően név nélkül nyilatkozó fideszes politikusoktól kapjuk, de azért becsüljük meg. A Heti Válasz online kiadásának többen is elmondták, hogy ők bizony az aránytalanul túlzó kampány mellett a romaügyi miniszterelnöki biztost tartják az érvénytelenség egyik személyi felelősének. Szerintük ugyanis ott lett kirívóan rossz a részvételi arány október 2-án, ahol a cigányok nem mentek el szavazni. És hogy miként mozgósíthatott volna Farkas Flórián a névtelen kormánypártiak szerint? A HVG.hu úgy szerint így: mivel a cigányokat »ingyen közismerten nem lehet elvinni szavazni«, felvetődött, hogy a keleti végeken élelmiszercsomagokkal vagy más, kisebb ajándékokkal vegyék rá őket voksolásra, sőt szó volt arról is, hogy szervezetten megoldják a szállításukat. (...)

A Fidesz a rendszerváltás óta bírálta – helyesen – a balliberálisokat, hogy ők ezt a kondéroztatást tartják romaintegrációnak. Most már tudjuk, mit gondolnak a jelenlegi kormánypártok erről a kérdésről: pontosan ugyanezt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2016. október 10. 18:32
Nem szeretem Rogánt mert sok kárt okozott már,de nehogy már ez a Juhász kritizálja aki a Rózsadombon bérel villát és koldul,majd a Riviérán pihen.. Ha ilyenek akarják váltani a Fideszt azt a nép nem engedi, mert nem szavaz rájuk.
ZolieM
2016. október 10. 12:29
Ha választani kell, akkor inkább a fogyatékos Farkas Flóri, mint az agysebész migráncsok.
thymian
2016. október 10. 11:01
A fidesz és a nyikjei bojkottálják a "simicska sajtót", mert igazat mond. Mi változott itt 26 éve? Semmi!
noMores
2016. október 10. 10:19
Ugye ez az a tolvaj, amelyik többmilliárdot sikkasztott el, és Orbán védi? Na, szép kis csapat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!