Állítsátok meg Arturo Juhászt!

2016. október 25. 12:55

Juhászt és az Együtt vezéreit már nem szeretnénk többet látni és hallani a közszolgálati médiában. Az ő nyelvük úgyis csak a síp és a sziréna.

2016. október 25. 12:55
Somogyi János
Magyar Idők

„Az, hogy ebben az országban szólásszabadság, véleménynyilvánítási, gyülekezési szabadság van, azt is jelenti, hogy nekünk is jogunk van méltósággal megünnepelni a magyarság dicsőséges, világraszóló sikereit, elmondani, kinyilvánítani nemzeti büszkeségünket, kegyelettel megemlékezni hőseinkről, akik életüket adták a szabadságért, a hazáért. Ezt a nemzeti büszkeséget, ezt a kegyeleti megemlékezést fütyülte ki Juhász és provokátortársai, de ürügyként Orbán-fóbiájukra hivatkoznak. Pedig valójában nem Orbánt, hanem bennünket, ünneplő magyarokat akarnak megalázni. Nem is annyira Orbánt vagy a külföldi vendégeket sérti elsősorban az ünnepünk megzavarása, hanem bennünket, az ünneplő, büszke magyarokat bosszant az aljas provokáció. (...)

A provokátorok rendesen megdolgoztak a pénzükért. A másfél órás rendezvény idején egy másodpercre sem hagyták abba a megveszekedett sípolást. Valakinek be kellene már fognia Arturo Juhász és tettestársai fütyülőjét. Legalább a magyarok szent nemzeti ünnepeinek az idejére. De legalább a központi megemlékezések helyszínein biztosíthatná a kormányzat, hogy méltósággal, kegyelettel, büszkeséggel ünnepelhessük meg hazánk nemzeti ünnepeit. Azután fütyülhetnek Juhászék ott és annyit, amennyit akarnak. Fütyülünk rá, de Juhászt és az Együtt vezéreit már nem szeretnénk többet látni és hallani a közszolgálati médiában. Az ő nyelvük úgyis csak a síp és a sziréna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2016. október 25. 18:39
Száz szónak is egy a vége: a véleménynyilvánítás szabadsága, mint fogalom nincs tisztázva. Emlékszem a rendszerváltás utáni időkre, amikor naponta százszor emlegették unásig, hogy a szabadság - minden tekintetben - addig terjedhet, amíg nem ütközik mások szabadságérzésével. Vagyis, amíg nem korlátozza a szabadságvágyam kifejezése, megnyilvánulása, mások szabadságát. Nos, ez teszi a problémát látszólag feloldhatatlanná!! Ennek ellenére, azt gondolom, hogy találni kell jogi megoldást, mert különben a közéletiség a zárt rendezvények kivételével kudarcra van ítélve. Nem engedhető meg, hogy a szabad véleménynyilvánítás hazug ideológiája ürügyén a politikai színű rendezvények szónokai (a politikai színezettől függetlenül) ne tudják zavartalanul elmondani a mondandójukat. Ez, mint láthattuk, vasárnap még sikerült, de ha a szabadosság így marad, kérdés meddig. Ez egy új fejlemény, amely mára érett problémává. Nem kellene hagyni, hogy a bárdolatlanság - hamis eszmeiség miatti szabadjára engedése - a politikai helyzetet tovább rombolja. Veszélyes út. Egyre jobban látható, hogy jogi megoldásra van szükség; talán a világon először nálunk sikerülhet. Hogy ezzel unalmasabbá válik a politikai közélet? Lehet, de a kalandokat máshol keresse az, akinek baja van ezzel.
Mr. Black
2016. október 25. 18:10
Amikor a Gyurcsányt gyalázták,a Demszkyt dobálták minden nemzeti ünnepen, nem volt ilyen finnyás a Finesz,sőt szinte elélvezett a gyönyörűségtől az egész vezérkar,testületileg !
pot_ember
2016. október 25. 17:45
Akik szimpatikusnak tartják és büszkék a fütyülős tüntetőkre azoknak azt kívánom, hogy amikor idősödő férfiak, asszonyok lesznek és valamely rendezvényen kivánnának részt venni, véleménynyilvánítási jogukat gyakorló tünteők sípolják tele a fülüket, Ők meg csak tűrjék békésen.
Agnieszka
2016. október 25. 16:54
Jó lenne tisztázni, meddig tart az egyén szabadságjoga. Szerintem addig, amíg más jogait nem sérti. Nem tudom hányan fütyürésztek a Kossuth-téren vasárnap, de biztos, hogy a jelenlevők 1-2 %-áról van szó. Érdekes lenne egy per Juhász és csapata ellen, nem mások jogos érdekeit (ünnepi megemlékezés, a lengyel elnök és az ország demokratikusan választott miniszterelnökének meghallgatása) sértő dolog-e amit cselekedtek. Juhász reggeltől estig pereskedik, ellene is lehetne pert indítani. Lehet fütyülni spontán egy-egy nem tetsző mondatra, de végig fütyülni megemlékezést himnuszt, lengyel elnököt csak a végtelen primitívségről árulkodik. Elmagyarázhatná ez a drogos bajnok, meg Ungváry az "értelmiségi", mi nem tetszett Andrzej Duda beszédében, és mit nem lehetett tolerálni abban. Nekem sem tetszik számos dolog a kormányzásban, amellyel egyébként a FIDESZ maga alatt vágja a fát. Csakhogy juhászoktól gyurcsányoktól, bokrosoktól, vonáktól nincs mit várni. Ha lehetne, esetleg problémát okozna a következő választás Kíváncsi lennék mit jajgatnának a juhászfanok, ha a Blahára odaszervezett volna a FIDESZ hasonló fütyürészést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!