Gyógyír világvége ellen

2016. október 21. 09:08

A Pandemic a nagybetűs Kooperatív Játék, amit bátran ajánlunk azoknak is, akik még csak most ismerkednek a modern társasjátékok világával.

2016. október 21. 09:08
Kürtös
Dice & Sorcery

A Pandemic a nagybetűs Kooperatív Játék, amit bátran ajánlunk azoknak is, akik még csak most ismerkednek a modern társasjátékok világával. Egyszerű szabályrendszere ellenére kellő kihívást jelent akár a tapasztaltabb játékosoknak is. Mindemellett nincs gond a változatossággal sem, nincs két ugyanolyan parti, hiszen mindig más és más kihívásokkal kell szembenéznie a csapatnak. A játék akár lehetne egy absztrakt puzzle is, amit közösen kell megoldanunk, mégis teljesen átjön a “világmegmentős” hangulat, ami miatt igazi közösségi élményt nyújt a játékidő szűk egy órájában.

A Pengeélent elsősorban az alapjátékot már valamelyest ismerőknek ajánljuk, mivel azon kívül, hogy növeli a változatosságot, új és nehezebb kihívások elé állítja a játékosokat. Szerencsére a kiegészítő moduláris, tehát ízlés és tetszés szerint variálhatóak a különböző játékmódok, és ha ki is hagyjuk valamelyiket sem érezzük azt, hogy ne lenne elég újdonság a dobozban.

Kvázi negatívumként meg kell említeni, hogy a Pandemicre is áll a kooperatív játékok átka, ez pedig az ún. »alfajátékos« probléma. Ez azt jelenti, hogy ha egy játékos sokkal tapasztaltabb a többinél, akkor könnyen uralhatja a játékot, ami lehet, hogy biztosítja a győzelmet, de abból a csapat többi tagját gyakorlatilag kizárja. Szerintem ennek a megoldását kár lenne a játékon számon kérni, sokkal inkább a játékosokon múlik, hogy mennyire engedik, hogy ez gondot jelentsen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!