Az ország címere ismét a Kossuth-címer (1956. október 29.)

2016. október 30. 18:04

2 óra tájban a lexikonból a környező államok címereit nézegettük. Ekkor egy tüntetés hangját hallottuk: »Ruszkik haza!« A kormány ezt meg is fogadta. Az újságok azon kívül, hogy Kossuth-címerrel jelentek meg, hozták a hírt, hogy Budapest területéről megkezdik a szovjet csapat kivonását.

2016. október 30. 18:04
Kovács János
A magyar forradalom 1956 – napló

„X. 29-én délelőtt Gyuli átjött hozzánk, és áthozta a Pesti Hírlap lexikonát. Ebből a tervezett városunk utcáit neveztük el. Gyuli mondta, hogy az ország címere ismét a Kossuth-címer lett. A Szabad Nép első oldalon hatalmas Kossuth-címert hoz.

2 óra tájban a lexikonból a környező államok címereit nézegettük. Ekkor egy tüntetés hangját hallottuk: »Ruszkik haza!« A kormány ezt meg is fogadta.

Az újságok azon kívül, hogy Kossuth-címerrel jelentek meg, hozták a hírt, hogy Budapest területéről megkezdik a szovjet csapat kivonását.

Ma nem volt különösebb lövöldözés.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik