Szavazás után (1.)

2016. október 04. 09:53

Jegyezzük meg a jegyzőkönyv kedvéért: a legocsmányabb csíkot megint a Jobbik húzta, mint kágyilló az érett epren.

2016. október 04. 09:53
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Jegyezzük meg a jegyzőkönyv kedvéért: a legocsmányabb csíkot megint a Jobbik húzta, mint kágyilló az érett epren. Ugyanis miközben Vona kijelentette, hogy menni kell szavazni, és nemet kell mondani, »odalent« a terepen suttogóban és a biztos saját bázisnak kacsintva megmondták, hogy nem kell ám elmenni. Mert most ki lehet szúrni Orbánnal, most ez a pártérdek. Aztán Vona kiállt Orbán lemondásának szükségességével, meg hogy egymillió jobbikos ment el szavazni. Klasszikust idéznék erre: »Egy lószart, mama!« S ideje megemlékezni Csurkáról, a váteszről, aki megmondta ezt is előre, miután ezek a fiúk őt is hátba szúrták: a Jobbikkal megszületett az új »prolipárt«. A komcsik nemzeti radikálissá maszkírozott verziója. (...)

Következett a 2008. márciusi népszavazás, amelyet a Fidesz kezdeményezett. Az állampolgároknak három kérdésre kellett válaszolniuk, nevezetesen, hogy elutasítják-e a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

Ez volt az egyetlen népszavazás, ami effektíve a pénzről szólt, ami zsebre ment, s így egyszersmind ez volt az egyetlen népszavazás, ahol a részvétel meghaladta az ötven százalékot. Kicsivel ugyan, negyven századdal, de mégis… És az 50,40 százalékos részvétel mellett a tandíjat 3 385 981 fő utasította el, ez a választópolgárok negyvenkét százalékát jelentette. A vizitdíjat 3 321 313 fő, a szavazók negyvenegy százaléka, míg a kórházi napidíjat 3 309 616 fő, szintén negyvenegy százalék utasította el.

Ismétlem: ez volt a legmagasabb részvételi arány, az egyetlen a vizsgált népszavazások közül, ahol a részvételi arány kicsivel ötven százalék fölé kúszott!

Nos, ennek fényében vizsgáljuk meg a mostani népszavazás számait!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 437 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lang Kazi
2016. október 05. 17:16
Új Kiegyezés október 22-én a Darshanban: Se keresztet, se csillagot. Azt gyanítom, jó lesz. https://www.youtube.com/watch?v=vz6PpHGRMH4
Mindjárt
2016. október 05. 05:41
Amikor 2013-ban a Fidesz felemelte a népszavazás küszöbét 25%-ról 50%-ra minden népszavazás kísérletet bukásra ítélt. Ha már felemelték a küszöböt akkor miért emelték olyan magasra ezek az ostoba barmok, hogy még nekik se lehessen semmi esélyük egy érvényes népszavazásra? Emelhették volna 40%-ra és akkor most nem égették volna le magukat és az országot. Ilyen barmok. A magyar emberek mégis megtették a kötelességüket. Nagyon sokan akik NEM-el szavaztak undorodnak a felcsúti cigánytól és mocskos, tolvaj, kommunista. nemzet-fosztogató bandájától. Mégis elmentek szavazni NEM-re. Nem használt mert ezek az ostoba barmok túl magasra emelték a küszöböt. Most meg ugatnak mindenkire pedig ők az egyetlen okai a buktának.
ottapont
2016. október 04. 18:54
'a terepen suttogóban és a biztos saját bázisnak kacsintva megmondták, hogy nem kell ám elmenni' Ezen a felületen is azt a mantrát fújták, tisztelet a kevés Jobbikos kivételnek, hogy nincs értelme, nincs tétje, Orbán hatalmát fogja csak bebetonozni stb.
BőröndÖdön
2016. október 04. 18:31
Csótány-zsóti erőlködik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!