Normális ország

2016. szeptember 06. 22:02

Bayernek nem kellett volna írnia egy sort sem: akik kitüntették, nem olvasták, de jórészt azok sem, akik tiltakoztak ellene.

2016. szeptember 06. 22:02
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Az utóbbi hetek legtöbbet pertraktált botrányairól szóló ismertetések és kommentárok gyakran kezdődnek azzal a felütéssel, hogy »normális országban elképzelhetetlen, hogy effélék megessenek«. Pedig a történetek egy darabig előfordulhatnának úgynevezett normális országokban is. Mert nincs abban semmi eszement, ha egy kormány ellenzéki személyeket nevez ki felelős posztokra, abból kiindulva, hogy az ország érdeke mégiscsak felülírja egy párt érdekeit, s ha az adott helyen egy ellenzéki állja meg leginkább a helyét, akkor őt kell odatenni. Dobolyi Alexandra nagyköveti kinevezésében nem az az abszurd, hogy a hölgy az MSZP európai parlamenti képviselője volt. Az sem oly kirívó, hogy a bukott szocialisták s egyben minden idők egyik legtaplóbb minisztere, Veres János a jelenlegi férje. Még az is magyarázható lenne, hogy Dobolyi eddigi ténykedéséről inkább a magánéleti botrányai, semmint diplomáciai sikerei jutnak eszünkbe. Ám amikor a hozzáértő külügyi szakapparátus nagy részét minden elfogadható indok nélkül kirugdosó külügyminiszter a szakértelem mindenekfölöttiségével magyarázza Dobolyi kinevezését, akkor az embert gyötörni kezdi a kérdés: normális országban élünk?

Normális országokban is visszaadják az emberek a kitüntetéseiket. Amikor fél évszázada – a számunkra utolérhetetlenül normális Angliában – a Beatles-fiúkat lovaggá ütötték, volt, aki lemondott a lovagi címéről. Pedig az angol uralkodók nem kurzuslovagkereszteket adományoznak. Megint csak nem az a baj, hogy Bayer Zsoltot kitüntették, s ez csípte némelyek szemét. Az, hogy vagy százan visszaadták a saját kitüntetésüket, az ő dolguk. Ám amikor megkeresték azt a személyt, aki Bayert felterjesztette a kitüntetésre, a hölgy azzal hárította el magától a döntés felelősségét, hogy ő csak javasolta az újságírót, a cikkeit nem olvasta. Bayernek tehát nem kellett volna írnia egy sort sem: akik kitüntették, nem olvasták, de jórészt azok sem, akik tiltakoztak ellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. szeptember 07. 11:54
A posztoló csak tetteti magát hülyének, vagy minket néz annak? "Ám amikor megkeresték azt a személyt, aki Bayert felterjesztette a kitüntetésre, a hölgy azzal hárította el magától a döntés felelősségét, hogy ő csak javasolta az újságírót, a cikkeit nem olvasta. " A kitüntetést nem a cikkeiért kapta Bayer, hanem a Gulág munkájáért - ez állt az indoklásban, tehát a hölgy nyugodtan mondhatta, hogy a cikkeit nem olvasta. A Dobolyi ügyhöz: a posztoló volt már Moldáviában? Ez inkább büntetésnek hat számomra.
GyulaTamas
2016. szeptember 07. 10:00
Ez a Magyar Nemzet tényleg ide süllyedt? Féligazságokból építik a kormányellenes várat. A javaslattevő nem azt mondta, hogy nem ismeri Bayer munkásságát, hanem azt, hogy nem publicisztikája miatt javasolta. Elképesztő és szomorú....
Cyrus the Virus
2016. szeptember 07. 09:14
Még itt tartasz simicskabérenc? Menj a faszba!
vigyor
2016. szeptember 07. 08:39
Nos, ha nálam bárki azzal kezdi az érvelését, hogy egy normális országban ilyen nem fordulhat elő, a normális persze behelyettesíthető a szintén gyakori kultúrországban ( ez minden esetben az ezt felhozó szervilizmusára mutat vissza a nyugati demokráciákról, amiről a gyakorlatban fogalma az nincs, elképzelése persze van)ott rögvest el is veszti a figyelmem. Attól a pillanattól kezdve csak egyfajta zümmögéssé halkul amit mond, hiszen oda sem kell figyelnem, csak elővenni a kliséjére, az én kliséimet. Észmunkát nem igényel. Mert, hát szubjektív és minden esetben degradáló országmegítéléssel szemben észérveket felsorakoztatni tökéletesen felesleges. Nyilván nincs olyan ország a világon, amit a benne élők mindegyike, 100 százalékosan normálisnak határozna meg. Minden országban, minden kormány tesz olyasmit, amit emberek egy csoportja nem érez normálisnak. És pont ez az, ami miatt egy ország normális lesz, már a demokráciákban. Hiszen, ha a szavazók többsége normálisnak tart egy politikát, akkor azt a jóvoltukból tovább folytathatják. Ha a szavazók többsége érzi úgy, hogy nem normális amit a kormányuk tett, akkor meg leváltják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!