Angol sztárfilozófus állt Szijjártó mellé a no-go zónák ügyében

2016. szeptember 23. 08:40

Jót kacaghatnánk az ügyefogyott külügyminiszter bumfordiságán, ha 1. Szijjártó nem állta volna viszonylag jól a sarat ebben a lehetetlen helyzetben; 2. ha nem épp az interjú napján jelent volna meg Roger Scruton angol sztárfilozófus interjúja a Mandineren.

2016. szeptember 23. 08:40
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„A fél magyar sajtó Szijjártó Péteren röhög, miután a BBC műsorvezetője megszégyenítő módon kioktatta a külügyminisztert. Minden közszolgálati csatornák brit etalonja arról faggatta a politikust, hogy a magyar kormány a kvótakampányban miért beszél no-go zónákról többek között Angliában, amikor nincsenek is. »Nevetséges« – ismételgette a tudományos cáfolatot a műsorvezető, és arra kérte Szijjártót, higgyen inkább a szemének, semmint a tévképzeteinek. Másnap a brit külügyi tárca is hasonló szellemben kérte ki magának az állítást.

És tényleg jót kacaghatnánk az ügyefogyott külügyminiszter bumfordiságán, ha 1. Szijjártó nem állta volna viszonylag jól a sarat ebben a lehetetlen helyzetben; 2. ha nem épp az interjú napján jelent volna meg Roger Scruton angol sztárfilozófus interjúja a Mandineren; 3. és ha tanulmányok és nyilatkozatok egész sora nem inkább őt, mint a BBC önmagáról megfeledkező munkatársát igazolnák.

Vegyük először Stumpf András Scruton-interjúját:

»– Vannak önöknél no-go zónák?

– Vannak.

– Csak mert nálunk vita van erről. A kormány azt mondja, Európa és Nagy-Britannia is tele van ilyenekkel; mások meg azt mondják, ez legenda, nincs olyan hely, ahova nem teheti be a lábát fehér ember.

– Beteheti, csak nem túl biztonságos. Bradford városa jó példa erre. Muszlim bandák nem egyszer kizsákmányolnak, kihasználnak fiatal lányokat, nem véletlenül írtam a témáról tavaly megjelent kisregényemet, a The Disappeared (Az eltűnt) címűt.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2016. szeptember 24. 15:19
A BBC ma már sajnos nem más, mint egy liberális propaganda gépezet, a Brexitet sem bírják lenyelni. Visszatérve a témára, nem nehéz a youtube-on kellő példát találni a UK ‘no go’ zónák létezésére. Ebben a videóban muszlim hordák – ‘Allahu Akhbar’t ordítva - üldöznek angol rendőröket. Igy válik egy terület igazi ‘no go’ zónává, ahol még a rendfentartókat is megtámadják. https://www.youtube.com/watch?v=Dao89RedIco A kommentek alapján, a Daily Express olvasói is Szíjjártónak adnak igazat. (A brit-ek ‘smart’ emberek, nem lehet őket csak úgy mellébeszéléssel félrevezetni, de annak ellenére a BBC kitartóan nyomja a baloldali agendát, főleg amikor muszlimokról van szó.) http://www.express.co.uk/news/uk/712916/evan-davis-row-Hungarian-minister-no-go-migrant-zones
Akitlosz
2016. szeptember 23. 15:48
"sztárfilozófus" Az ám a nem semmi! Mégis ki sztárolja, ki tekinti sztárnak a filozófusokat? Melyik filozófusért visonganak manapság a tini lányok? Ha van az iskolákban felesleges tantárgy, akkor az a filozófia. Az odáig rendben van hogy egyes emberek nagyon ráérnek és közben butaságokat gondolnak ki. De miért kell ezekből a butaságokból tananyagot csinálni? "Gondolkodó" mint foglalkozás ... Mégis ki fizet nekik azért, hogy "gondolkodjanak"?
Burmin
2016. szeptember 23. 14:38
Nem tudom a kis buzeráns olvasta e a kommenteket többségében angol nevűektől, amiben elmondják, hogy vannak no go zónák. A brit külügy eminensei is jobban tennék ha kinyitnák a szemüket ahogy ez a homok javasolja és végigjárnák azokat a részeket amiket a kommentelők emlegettek. A kis köcsög riporterrel együtt... Welcome to London...
Héja
2016. szeptember 23. 14:05
Az ánglius firkász hazug és pofátlan volt, mint fajtája óriási többsége. Ki is röhögték az ottani kommentelők. Brit poltikusok, rendőrtisztek százai közölték, hogy no go zónák márpedig vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!