Nihilista lettem

2016. szeptember 18. 10:56

Kötcsén végre ki kellett mondania: aki a politikájának ellenfele, az nihilista. Eddig úgy volt, hogy liberális, de nem.

2016. szeptember 18. 10:56
Lendvai Ildikó
Népszava

„Kiderült: nihilista vagyok. Lehet, hogy eddig is az voltam, csak tapintatból nem szóltak. De a miniszterelnök nem szépíthette tovább a dolgot. Kötcsén végre ki kellett mondania: aki a politikájának ellenfele, az nihilista. Eddig úgy volt, hogy liberális, de nem. Mint elmagyarázta, amire a bírálói hivatkoznak, annak »semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz«, (hogy is hihettem, hogy bármilyen nagy elődhöz közöm lehet!), »az puszta nihilizmus.« A nihilistákat onnan lehet megismerni, hogy »lopakodva rátelepedtek a világ és Európa intézményeire«. Kész, lebuktam. Ha egy kis időm van, rátelepszem én bármire. Lopakodva. És ha már ott vagyok, »miként a nihilista elit«, megragadom »a zsűri pozícióját az európai intézményrendszerben«, hogy megsemmisítsem a »keresztény-nemzeti Európát«. Ezt Csurka István leplezte le, »lehangolóan, de pontosan megragadva a dolgok lényegét«. Ez volt köztünk a munkamegosztás. Én a zsűri pozícióját ragadtam meg, ő meg a dolgok lényegét. A kormányfő ebben Csurkát tartja mesterének, ami valóságos ideológiai rehabilitációnak tekinthető. Ideje volt.

Arról már korábban informáltak, hogy hazaáruló vagyok. Bayer Zsolt lovagiasan emlékeztetett is rá egy vidéki fórumán: aki nem megy el október 2-án, illetve érvénytelenül vagy igennel szavaz, az hazaáruló. Nem is magyar. Bár valami homokszem csúszhatott a gépezetbe, mert éppen aznap kaptam meg a Kormányzati Tájékoztató Központ levelét, amelyben »Tisztelt Honfitársunk«-nak szólítanak. Több éberséget, elvtársak! Egy percre még Orbán Viktor éleslátása is elhomályosult , mert évadnyitó parlamenti beszédében majdnem visszaemelt a nemzetbe: »A magyar emberek közös életének alkatrészei jól vannak összeillesztve, ismét egy közösség, egy nemzet vagyunk.« Vagyis ha megelégszem a jól illeszkedő »alkatrész«szerepével, akkor a nemzet része lehetek, viszont ha »zsűrizek«, akkor nihilista.

Az új ellenség megzavarta a híveket is: olvasom, ugrásszerűen megnőtt a Google-on a »nihilizmus« címszót felkeresők száma. Muszáj naprakészen tájékozódni. Még a végén a gyanús szomszédot liberálisnak vagy komcsinak nézik, pedig igaziból nihilista.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2016. szeptember 19. 19:46
Az a kommunista aki nihilista lesz, az a liberális. :)
Aerion
2016. szeptember 19. 17:10
Teljesen irreleváns, hogy Lendvai Ildikó most éppen minek neveztetik önmaga, vagy mások által. Semmi köze a problémamegoldáshoz.
Morgen
2016. szeptember 19. 11:26
Ildi néni és a csikorgó fogaskerekek. Ön nem nihilista, hanem Gyurcsányista kommunista. Nem szégyen ez, csak rosszul áll egy volt, acélos cenzorkának.
Nemoda Buda
2016. szeptember 19. 11:10
Kedves Ildikó ! Maga nagyszerű ember, ne adjon az it felbukkanó tuskók otrombaságaira ! Lepereg. Azonban ez a nihilista címke valahogyan nem áll jól egy olyan embernek, akiről mindenki tudja, hogy mit akar ! Nem is értem, hogy orbán hogyan nevezhet bárkit is, saját magán kívül, nihilistának ? Orbán szórja a címkéket, a minősítéseket, de ő maga az ég egy világon semmit sem tesz, csak mószerol. Hosszú ideje nem foglalkozik a kormányzással, azt kiosztotta olyan sameszoknak, akikre annak idején semmit sem bízott ez az áldott nép ! És ugyanaz az áldott nép majd megőrül ezért a senkiért ! A rosseb sem érti, de mégegyszer, nem Ön a nihilista, ne vegye magára !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!