Sallai Róbert Benedek az LMP dementora

2016. szeptember 13. 15:04

Sallai Róbert Benedek nem a magyar politika Harry Pottere, hanem az LMP dementora. Amerre jár, kiszívja a levegőből a békét, a jogos elégedettséget és bizakodást, és a magyar gazdák elismerést érdemlő mezőgazdasági teljesítményéből fakadó örömöt.

2016. szeptember 13. 15:04
Fidesz
MTI-OS

Sallai R. Benedek folyamatosan támadja a nemzeti kormány agrárpolitikáját és a Földművelésügyi Minisztériumot. A méretes nagybirtokot építő Sallai R. Benedek a családi gazdaságokat pártoló magyar kormányt nagyüzembarátnak titulálja, noha ő volt az, aki 2325 hektár állami földre pályázott. Bort iszik és vizet prédikál az LMP politikusa.Sallai R. Benedek hiteltelen, hiszen miközben 237 hektár állami földet kapott haszonbérbe, folyamatosan az agrártárca vezetőjét tartja pergőtűz alatt, aki - elődeivel ellentétben - deklarálta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar agrártársadalom nyolcvan százaléka kis- és középbirtokosokból álljon, a nagybirtok aránya pedig csupán húszra csökkenjen a mostani ötven százalékról. A nemzeti kormány szándékát szolgálta többek között a Földtörvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok is, amelyeknek eredményeként 2010 óta 30%-kal lecsökkent a nagybirtok aránya, hiszen az 2010-ben még 80% volt. Sallai Róbert Benedek a magyar mezőgazdaság hanyatlásának álhírét terjeszti, miközben 2016. II. negyedévében 13,4 %-kal növelte a magyar mezőgazdaság a bruttó hozzáadott érték volumenét és ezzel a második negyedévben 0,4 százalékponttal emelte országunk GDP-jét. A 2016. évi terméshozam szinte valamennyi jelentősebb termény esetében rekordokat döntöget, igazolhatóan öt év alatt ötvenezer új munkahely jelent meg az ágazatban.

Miközben a magyar mezőgazdaság gyarapodott, nem volt ez másként a panaszkodó LMP-s képviselővel sem. A politikus 2010 és 2015 között több mint 19 millió, felesége közel 26 millió, míg az érdekkörébe tartozó cégek pedig összességében 263 millió forint agrártámogatáshoz jutottak. Mindemellett a Sallai R. Benedek érdekeltségébe tartozó cégek további, közel 178 millió forint egyéb, valamint norvég és svájci alapú támogatásokat is kaptak, amelyből egymásnak munkát adva önmaguk részesedtek. Sallai R. Benedek valótlanságokat állít az agrártárcáról, pedig jobban tenné, ha inkább saját portája előtt söprögetne. A hozzá közel álló Nimfea Természetvédelmi Egyesület ugyanis hozzávetőleg 20 millió forint pályázati pénzből úgy újította fel a túrkevei szélmalmot, hogy az épület öt éven belül összedőlt. Jobb lenne, ha az LMP politikusa azzal foglalkozna, miért lett az enyészeté a bábáskodása alatt felújított, utolsó túrkevei műemlék malom. Az MVH feljelentést tett az ügyben. Sallai Róbert Benedek nem a magyar politika Harry Pottere, hanem az LMP dementora. Amerre jár, kiszívja a levegőből a békét, a jogos elégedettséget és bizakodást, és a magyar gazdák elismerést érdemlő mezőgazdasági teljesítményéből fakadó örömöt.

(MTI-OS)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. szeptember 14. 07:56
...Trágyalerakó szakember...Ehhez ért...
Ald0 Raine hadnagy
2016. szeptember 13. 21:44
Gondolta a fidesz, ha van egy saját Vokdemortja, az ellenfeleit is megpróbálja ezen mese mentén meghatározni? Ez ám az agyafúrt dolog.. de bazdmeg Habony, Ingyombingyommengyirolandot nem az ellenzék nevezte el Voldemortnak, hanem saját maga. Ezt a gúnynevet nem mások aggatták rá, így ezért nem kell bosszút állni. Ja, amúgy van másik neve is Rolinak....Mennyi Roland
peninsulavaldes
2016. szeptember 13. 21:21
felvettek egy meseírót a kommunikációs központba?
Mich
2016. szeptember 13. 19:07
Sallai az LMP ganajtúró büdösbogara. Ahol megjelenik, mindenkinek felfordul a gyomra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!