Felháborító a Bayer Zsolt kitüntetése kapcsán kialakult műhiszti

2016. szeptember 07. 16:31

Az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete örömmel fogadta a hírt, miszerint Bayer Zsolt újságírót a Magyar Állam kitüntetésben részesítette, elismervén ezzel a magyar nemzet szolgálatában végzett munkásságát.

2016. szeptember 07. 16:31
Erdélyi Magyar Ifjak

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) közleménye Bayer Zsolt kitüntetése kapcsán

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete örömmel fogadta a hírt, miszerint Bayer Zsolt újságírót a Magyar Állam kitüntetésben részesítette, elismervén ezzel a magyar nemzet szolgálatában végzett munkásságát.

Bayer Zsolt mindig is egy Kárpát-medencei össz magyar nemzetben gondolkozott és cselekedett. Egyike azon magyar újságíróknak, akik nyíltan felvállalták a külhöni magyarság ügyét, így határozottan kiállt a kettős állampolgárság mellett is. Többször rávilágított a romániai kormányok magyarellenes politikájára, valamint világosan és közérthetően írt a román nemzetpolitika valóságáról. Ezért 2004-ben az éppen regnáló baloldali román kormány terrorizmus vádjával kitiltotta őt Erdélyből.

Felháborítónak tartjuk a kitüntetés kapcsán keletkezett politikai »műhisztit«, amely során számos balliberális értelmiségi megpróbálja lealacsonyítatni a Magyar Állami kitüntetéseket a pártpolitikai játszmák színterére. Fájó látni, hogy mind a mai napig a nemzet ügye mellett kiállni egyesek számára antiszemitizmussal és sovinizmussal egyenlő. Bayer Zsolt újságíró ugyanúgy nem antiszemita, mint ahogyan nem terrorista.

Bayer Zsolt legnagyobb érdeme, hogy lényeglátóan és közérthetően mutatja be olvasóinak, nézőinek azt a valóságot, amelyet egyesek mindenáron szeretnének elfedni Romániában és Magyarországon egyaránt. Ezért reméljük, hogy töretlenül folytatja munkásságát és ezáltal segít abban hogy – Cseh Tamással szólva – a Valóság nevű nagybátyjánk többé ne távozhasson a Kárpát-medencéből.

Sorbán Attila Örs

Erdélyi Magyar Ifjak, elnök

Csíkszereda

2016. szeptember 4.

(Közlemény.)

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. szeptember 08. 08:06
JESSZUSOM!! Amikor a határon túlról is beszállnak segget nyalni:(( Na ez megbocsájthatatlan: hogy a magyar belpolitikai mocskot sikerül exportálni. Broáf.
=nessuno=
2016. szeptember 08. 00:22
Az adót mi fizetjük, a támogatásokat ti élvezitek...Hiányzik a sorsközösség.
Cezar
2016. szeptember 07. 23:31
Az" Erdélyi Magyar Ifjak " sepregessenek otthon! Egyszer már kérdeztem, de most újra... Mennyi lenne azok létszáma pl. az EMI-ben ,aki beszélne magyarul? Amennyibe MO.-on rosszabb lenne az életszínvonal mint románban...
Autofocus
2016. szeptember 07. 23:17
Gyerekek. Öntsünk tiszta vizet a pohárba. 2010-ben azért választottunk egy nem hibátlan ámde tökös polgári formációt, hogy tűzzel-vassal elkergessük a picsába a Fahrenheit féle trógerek élősködő hordáit. Bár morálisan is támogattam a külföldi magyarok szavazójogát, a 23 millió románozás óta teljesen tiszta lelkiismeretel vallom hogy minden eszköz megengedett, amivel a ballib söpredéket a hatalom közeléből el lehet seprűzni. A külhoni magyarok megbízhatóan hozták is azt a pár százezer voksot, ami nélkül nem lett volna kétharmad a kétharmad. És mivel senki sem kényszerítette a baloldalt a több évtizedes permanens nemzetárulásra a külhoni magyarok pedig nem hülyék, hogy ne tudják, ki az aki tényleg nemzetben gondolkodik, hát így jártak, megérdemelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!