Jobbról már nincs határ

2016. szeptember 06. 12:24

Az AfD mecklenburgi sikere annak kifejezése, hogy a német társadalom nem elhanyagolható részének elege van Angela Merkelből.

2016. szeptember 06. 12:24
Dési András
Népszabadság

„A pokolba kívánják a Willkommenskulturt, s miközben egy sokszínű német világban élnek és élvezettel majszolják a dönert, baromságnak tartják az integrációt. Meg a globalizációt, amely az olcsó okostelefonokat migránshullámokkal fizetteti meg. Hazafiként az el- és bezárkózásban hisznek.

Az AfD mecklenburgi sikere annak kifejezése, hogy a német társadalom nem elhanyagolható részének elege van Angela Merkelből. Elege van az apró lépésekből, a kivárásból, abból, hogy azt hallja a kancellártól: sikerül majd, megbirkózunk ezzel a problémával is. Őket Merkel tavaly szeptemberben, a határnyitással veszítette el. Szerintük Merkelnek mennie kell.

Csavarjunk még egyet a dolgon. Miközben Merkel láthatóan egyre nagyobb terhet jelent a CDU számára, szabadulni sem tudnak tőle. Kihívója sincs, aki ma megpuccsolná a kancellár-pártelnököt, az egyben politikai öngyilkosságot követ el. Mert biztosan elbukná a 2017-es Bundestag-választást. S bármennyire bizarrul hangzik, a keresztény pártoknak még mindig Merkellel van a legtöbb esélyük. A vészesen fogyó bizalmi tőkével is.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. szeptember 07. 07:25
"Az AfD mecklenburgi sikere annak kifejezése, hogy a német társadalom nem elhanyagolható részének elege van Angela Merkelből." A gazda váltsa le és tegyen helyette egy négert!
kaltran
2016. szeptember 06. 23:17
Butuska.
imres
2016. szeptember 06. 22:46
No meg persze a szociáldemokraták sem nagyon dicsekedhetnek. Annak ellenére, hogy nyertek. Németország hagyományos politikai elitje és a baloldal befuccsolt.
balbako_
2016. szeptember 06. 16:07
Tovább megyek Dési, egész Európának elege van Merkel hülyeségéből, lassan csak ti maradtok hű nyalnokai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!