Görbe utakon: a trágárság kettős mércéje

2016. szeptember 04. 10:38

Régi posztbolsevik trükk: ha belekötünk a stílusba, nem kell a tartalommal foglalkozni. Bayer pedig tálcán kínálja magát az álszenteknek.

2016. szeptember 04. 10:38
Csontos János
Magyar Idők

„A permanens bayerozás – amely akár a szellemi paralimpia sportága is lehetne – azonban nem épülhetne csupán a hamis elittudatra (»mi itt mind-mind különbek vagyunk nálatok«), ha az ingatag lábakon álló erkölcsiség és a vitatható teljesítménytöbblet mellett nem próbálnák a stiláris fölényt is bizonygatni. Régi posztbolsevik trükk: ha belekötünk a stílusba, nem kell a tartalommal foglalkozni. Bayer pedig tálcán kínálja magát az álszenteknek: ha kínos igazságokat mond is ki keresetlen körítéssel, amikor »elborul az agya« – elég a körítést kritizálni, hogy a hússal ne is kelljen foglalkozni. Ez az »úriemberi« stíluskritika persze önmagában elég gyöngécske fegyver volna, ezért esetenként rá kell segíteni effektív hazugsággal: ha például a bírálat alanya azt írja, hogy az önbíráskodó közegben bele kell taposni a gázba, hogy mentsük a puszta életünket, akkor azt kell tódítani, hogy Bayer azért akar a gázba taposni, hogy ártatlan cigánygyerekeket gázoljon halálra. Ez a rágalmazás ugyan messze van bárminemű úriemberségtől, de a cél szentesíti az eszközt: a machiavellista díjvisszaadók nem akarnak egy klubban lenni Bayerrel meg a háromnegyed országgal, és punktum.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. szeptember 05. 07:55
Macilaci12 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. szeptember 4. 11:46 Szerinted most milyen pályaíven vagyunk? 6 év kormányzás után ide jutottunk: - az EU pénze nélkül nincs gazdasági növekedés - az Orbán hoz közelállók hihetetlen gazdagodása - megszállt ügyészségek, független intézmények... Soroljam még?" Nem, ne sorolja, már minden hülye sorol" Maga legyen okos, és bizonyítsa az állításait!!
Karbantartó9
2016. szeptember 05. 06:45
Egy-egy személy miatt képesek saját magyarságukat is megtagadni. Ha egyáltalán volt nekik. Vagy nem is volt, azért ilyen egyszerű?
Mindjárt
2016. szeptember 05. 06:27
Valóban aljasúl kiforgatták Bayer bejegyzését arról, hogy mit tegyünk ha elütünk egy cigánygyereket. "Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba. Ha időközben körbeállják autónkat a cigányok, még inkább tapossunk bele a gázba. Akit még elütünk, annak pechje van. A lehető legnagyobb sebességgel továbbhajtva, autónkból hívjunk mentőt, és a legközelebbi rendőrőrsön álljunk csak meg, ahol adjuk fel magunkat." Ez jó tanács mert inkább büntessenek meg amiért elhagytad a balaset helyét minthogy családod, gyerekeid szemeláttára meglincseljenek a cigányok - még akkor is ha a cigánygyereknek nem történt bántódása. Ezért a tanácsért nem hibáztatnám Bayert mert jó tanács. Akkor se lehet védeni Bayer mocskát. Azt a mocskot amit Bayer kiokád még a mandiner névtelen kommentelőitől is visszataszítónak tartom. Bayer kitüntetésén nem kéne meglepődni. A felcsúti maffia minden tiszteséges határt már régen alulmult. A zsideszbolsi felvsúti maffia már nem is teteti, hogy nem egy kommunista banda amelyik a rákosi ás kádár diktatúrák módszereit alkalmazza a neki nem tetsző magyar hazafiak ellen. Budaházy meghurcolása egyformán az MSZP és a Fidesz mocska. Kihasználják a pártmédia bertolnokait, az olyanokat akik a "magyar idők" szenylap munkatársai, hogy gyalázzák Budaházyt, egy magyar hazafit, PONTOSAN ahogy azt a rákosi és kádár időkben tették. Nem lenne jobb a "magyar időket" átkeresztelni "rákosi időkre"? Hiszen pontosan olyanok ezek mint rákosi bértolnok pribékei.
madarasi.abel
2016. szeptember 04. 21:59
"Régi posztbolsevik trükk: ha belekötünk a stílusba, nem kell a tartalommal foglalkozni." ez igaz, csak nem posztbolsi, hanem polgári. sajnos egyesek ezt a szót is lejáratták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!