Az üldözött keresztények a felebarátaink

2016. szeptember 10. 12:32

Sokszor ér bennünket az az igaztalan a vád, hogy szívtelenek, keresztényietlenek vagyunk. Most felállítottuk a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Interjú.

2016. szeptember 10. 12:32
Balog Zoltán
Balog Zoltán
Magyar Idők

Keresztényként hogyan éli meg a kormány migráció elleni harcát?

Sokszor ér bennünket az az igaztalan a vád, hogy szívtelenek, keresztényietlenek vagyunk. Én magam is föltettem már ezt a kérdést: nem szegjük-e meg a felebaráti szeretet parancsát, amikor egyébként a hitünket és a kultúránkat védjük? De a hit védelme legalább annyira keresztény kötelesség, mint a felebaráti szeretet. Itt azt is tisztázni kell, hogy kire vonatkozik a felebaráti szeretet. Az egész világot, mindenkit legfeljebb elméletileg lehet szeretni. Ma a világ legfenyegetettebb kisebbségét a keresztények jelentik. Mi a keresztényekkel kezdjük, ezért állította fel a miniszterelnök úr a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Így jó lelkiismerettel tudom azt mondani, hogy közben utasítsuk el azt a típusú migrációt, amit az EU ránk akar kényszeríteni. De a migránsok nem lehetnek a gyűlölet tárgyai, hanem áldozatok.

Vannak, akik már előre inkvizíciós államtitkárságról beszélnek. Mit szól ehhez?

Inkvizíciós államtitkárság? Akkor nézzük a tényeket: a nemzetközi statisztikák szerint öt, a vallása miatt üldözött ember közül négy keresztény. A vallási alapon elkövetett erőszakcselekmények 78 százaléka a keresztényeket sújtja. Mi köze van az inkvizícióhoz annak, ha meg akarjuk védeni az üldözötteket? Senkit sem akarunk elítélni vagy megbélyegezni, de azokat, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve, és a saját »eredetünket« testesítik meg, szeretnénk megóvni, segíteni a rendelkezésünkre álló eszközökkel. A bevándorlók több mint kétharmada muszlim, tehát a keresztények a migránsok között is kisebbséget képeznek. És mit látunk? Hogy a német menekültszállásokon folytatódnak azok az atrocitások, amelyek Afrikában és Ázsiában érik a migránsokat. Aki inkvizíciót emleget, az az áldozatból akar tettest csinálni, valahogy úgy, mint 2006-ban, amikor a Gyurcsány-kormány csőcseléknek nevezte azokat, akiket megvertek, akiknek kilőtték a szemét vagy eltörték a karját. Ez egy régi trükk, amit a balliberális oldal előszeretettel alkalmaz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2017. január 20. 16:04
A benes dekrétumokat azért tarthatták meg, mert nekik volt vér a pucájukban, utolsóként ratifikálták a lisszaboni szerződést. Ellentétben a fidesszel, amelyik az összes tagállam közül elsőként szavazta meg a maszoppal együtt. Erről ennyit.
thymian
2017. január 20. 16:04
Bocsika, ki van abban a helyzetben, hogy kideríthetné, ha nem a kormányzó párt, a fidesz?
totyalaci
2016. október 31. 23:42
Azok is a felebarátaink,de nem csak ők. Van erről a Bibliában egy egészen pontos leírás és nekem van egy olyan érzésem, hogy ahol Balogh Zoltán lelkész úr tevékenykedik, vagyis a magyar kormány, nem feltétlen gondolkoznak biblikusan.(Lukács 10.29-36)
Fortin
2016. szeptember 27. 18:08
Akkor a lelkiismeret-nyugtató államtitkárság fogja megoldani a következőket: – kiszűri a szír stb. bejönni akarok közül Röszkén az üldözött keresztényeket és azokat gyorsan befogadjuk – külön tájékoztatási kampányt indít Irakban, Szíriában, Fekete-Afrikában arról, hogy a bevándorlás-ellenes kampányunk és gyűlölet- projektünk (géfodor-gnóm) nem vonatkozik az ott életveszélyben lévő keresztényekre – megfogalmazza a Kínai Népköztársaság elnökének/pártfőtitkárának írandó hetentei tiltakozásunkat, amiért a legnagyobb számú keresztlényt éppen ott üldözik – bocsánatkérő levelet ír Gurgen Margarjan családjának, amiért a keresztény fiúkat lemészároló muszlim gyilkost állami pompával járó megbecsüléshez juttatta Orbán Viktor kormánya, amikor a keleti nyitás jegyében kiengedte. Ezekkel kezdje talán az államtitkárság, és akkor biztos még hatékonyabban nyugtatja meg Balog Zoltán lelkiismeretét (mit??????).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!