Meghívom Colleen Bellt Ásotthalomra

2016. augusztus 09. 08:17

Sajnálom, hogy az amerikai nagykövet a határ mellett élő törvénytisztelő magyar állampolgárok helyzete iránt nem mutatott érdeklődést.

2016. augusztus 09. 08:17
Toroczkai László
Facebook

„Őxcellenciája Colleen Bell Asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete

Tisztelt Nagykövet Asszony!

A sajtóból értesültem arról a hírről, hogy tiszteletét tette itt a mi vidékünkön annak érdekében, hogy személyesen tájékozódjon az illegális és tömeges migráció miatt kialakult helyzetről a magyar-szerb határon. A látogatása keretében megtekintette a magyar biztonsági határzárat, s az arra épült röszkei tranzitzónát, ahol a magyar hatóságok bemutatták az eljárásrendet, s Ön a migránsok helyzetéről is érdeklődött.

Sajnálom, hogy a határ mellett élő törvénytisztelő magyar állampolgárok helyzete iránt nem mutatott érdeklődést, pedig az illegális migráció nem csupán a sokszor bűncselekményeket elkövető gazdasági bevándorlóknak és háborús övezetből érkező, be nem azonosítható, menekültkérelmet benyújtóknak, hanem a helyi törvénytisztelő magyar lakosságnak is problémákat okoz.

Szeretettel hívom meg Ásotthalomra, hogy a migráció által okozott helyzetről tájékoztassam, örömmel fogadnám a Polgármesteri Hivatalban, ahogy fogadtam korábban a hozzánk ellátogató, a helyi lakosságot érintő hatásokról tájékozódó svéd nagykövet urat is.

Egyúttal szeretném felhívni Nagykövet Asszony figyelmét arra a nyilván Ön által is ismert tényre, hogy a diplomáciai képviselők különleges jogi helyzetének egyik fontos alapja a kölcsönösség. Az állami szuverenitásból következik, hogy az államok egymás felett nem gyakorolhatnak joghatóságot. A szuverenitás elvéből az is következik, hogy a két állam egyenrangú, kapcsolataikat csak a kölcsönösség elve alapján rendezhetik.

Erre való tekintettel arra kérem Nagykövet Asszonyt, hogy működjön közre annak érdekében, hogy én magam is az amerikai-mexikói határra látogathassak, hogy az amerikai hatóságok jelenlétében megtekinthessem az Amerikai Egyesült Államok határvédelmét, továbbá egy Ásotthalomhoz hasonló méretű, a határ közelében lévő település polgármesterével a tapasztalatcsere érdekében találkozhassak.

Ásotthalom, 2016. augusztus 1.

Kérem, fogadja Nagykövet Asszony őszinte tiszteletem és nagyrabecsülésem kifejezését

Toroczkai László
polgármester
Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. augusztus 10. 02:01
Laci! Állíts egy n+1. holokauszt-emlékművet, és akkor tuti megtiszteli jelenlétével a falut!
thymian
2016. augusztus 09. 15:46
Ez is ügyes húzás, dicséretet érdemel. "Első lépésként Ásotthalom Nagyközség Jegyzője tanúként idézteti be a lakhelye szerinti Budapest II. kerület Polgármesteri Hivatal Városrendészeti és Környezetvédelmi Irodájára az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális vezetőjét, Montserrat Feixas Vihét. Az üggyel kapcsolatban jómagam az alábbiakat adtam elő (jegyzőkönyv szerint): "A mezőőreinktől kapott jelzést követően a helyszínen a hulladékot szemrevételezve megállapítottam, hogy az egyik, kék színű hátizsákon egyértelműen beazonosíthatóan UNHCR – ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jelzése látható. Ezzel kapcsolatban el kívánom mondani, hogy tudomásom szerint az UNHCR – ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának ezen hátizsákjai kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, ahhoz magánszemélyek kizárólag úgy juthatnak hozzá, ha az UNHCR – ENSZ Menekültügyi Főbiztossága azt támogatásképpen adja. Ebből kifolyólag véleményem szerint egyértelmű, hogy a szemetelést, az illegális hulladéklerakást az UNHCR – ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársai követhették el. Ellenkező esetben azt kellene feltételeznem, hogy az UNHCR – ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által pártfogásba vett személyek bűncselekményt elkövetve a határzár megrongálásával jutottak be Magyarország területére és ehhez a bűncselekmény elkövetéséhez az UNHCR – ENSZ Menekültügyi Főbiztossága logisztikai támogatást nyújtott. Az elhagyott használati tárgyakról képfelvételek is készültek.""
thymian
2016. augusztus 09. 15:44
Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Meddig a szem ellát puszta földön, égen. Hol vannak a fityuszos polgármesterek a határ menti településekről? Lapítanak, mint sz@r a fűben.
gyaloggos
2016. augusztus 09. 14:53
S ELŐRE is köszi, persze!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!