Iszlamista terrorizmus vagy fiatalok lázadása?

2016. augusztus 19. 16:05

A Szíriából hazatérő európaiakkal és az Iszlám Állam hálózatával kapcsolatban álló fiatalokkal nem feltétlenül a szigorú és kemény fellépés a legcélravezetőbb megoldás.

2016. augusztus 19. 16:05
Szalai Máté
Világgazdaság

„Egyrészről Európa radikalizálható fiataljainak problémája független az Iszlám Állam vagy az al-Kaida tevékenységétől. A két szervezet legyőzése, a Közel-Kelet stabilizálása nem fogja egy csapásra megoldani kontinensünk szociális kihívásait. Az említett csoportok tagjainak mindegy, hogy hogyan hívják a hálózat vezetőjét: ahogy az elmúlt évtizedben Oszama bin Ladenhez, úgy ma Abu Bakr al-Bagdadihoz, holnap pedig a következő dzsihadista »sztárhoz« fognak csatlakozni.

Másrészről, ugyan elvitathatatlan a terrorista és egyéb súlyos bűncselekmények elkövetői esetén a jogos büntetés igénye, a Szíriából hazatérő európaiakkal és az Iszlám Állam hálózatával kapcsolatban álló fiatalokkal nem feltétlenül a szigorú és kemény fellépés a legcélravezetőbb megoldás. A börtönökben ugyanis a különböző terrorista hálózatok jelen vannak, toboroznak, számukra épp az ilyen fiatalok jelentik az ideális alanyt a további radikalizációra. Ha rácsok mögé zárjuk ezeket a beilleszkedési problémával küzdő embereket, azzal gyakorlatilag az Iszlám Államot segítjük, ha viszont az állam hatékony szociális- és oktatáspolitikával megteremti számukra a társadalomba való visszailleszkedés esélyét, azzal csak példát mutatunk a többieknek is, hogy van remény a visszatérésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. augusztus 20. 19:01
Norvég rendőrségi vezető a migránsok által elkövetett bűncselekmények valós számairól. Pettersen élesen kritizálta a bevándorlást támogató politikusokat. „A nőket és gyermekeket feláldozták a Bevándorlási Hivatal oltárán.” Elmondása szerint a politikusoknak több realitásérzékkel kellett volna rendelkezniük. Továbbá nekiment annak a gyakorlatnak, hogy a német és a svéd rendőrségi jelentésekben újabban nem jelennek meg az elkövető származására vonatkozó információk. Szerinte a lakosság elől nem szabad eltitkolni ezeket az adatokat. http://www.vilaglato.info/norveg-rendorsegi-vezeto-a-migransok-altal-elkovetett-buncselekmenyek-valos-szamairol/
pokerfacer
2016. augusztus 20. 16:06
Hülye ez az ember. Lapozzunk....
Finale*
2016. augusztus 20. 10:47
Eszement. A kis beilleszkedesi problemak miatt gyomorgorcsom van, ha a gyerekeimmel be kell mennem a varosba itt Franciaorszagban, mert most mar tenyleg nem lehet tudni, hogy melyik varosban lesz kedve vicceskedni.
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2016. augusztus 20. 09:01
Hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!