Soros, az eszmék terroristája

2016. augusztus 22. 19:00

A milliárdos évekkel ezelőtt, igazán nemes elgondolások mentén létrehozott egy egész Európát átszövő civil szervezeti hálót, amely mára eszmei szinten robbantgat, rombolja a közösségeket, a társadalmak egészséges önfenntartó és védekező mechanizmusát.

2016. augusztus 22. 19:00
Farkas Zsuzsa
Magyar Idők

Soros György itt van közöttünk, sőt mi magunk is sorosokká váltunk közben azáltal, hogy egy olyan nagy presztízsű intézmény, mint a Közép-európai Egyetem, »sikeresen épített hidat az akadémiai, kormányzati és ügyvédi közösségek között«.

A spekulánssal Európa úgy járt, mint a terroristákkal. A kontinens egyes országai tárt karokkal fogadták a bevándorlókat, akik szépen kihasználták a jóléti rendszer, illetve a jogvédő szervezetek tevékenységének az előnyeit, utána pedig elkezdtek robbantgatni, teherautóval gyilkolni, baltával, késsel támadni, nőket molesztálni és megerőszakolni. A milliárdos évekkel ezelőtt, igazán nemes elgondolások mentén létrehozott egy egész Európát átszövő civil szervezeti hálót, amely mára eszmei szinten robbantgat, rombolja a közösségeket, a társadalmak egészséges önfenntartó és védekező mechanizmusát. A terroristákkal szemben Európa el van késve a védekezésben, hiszen sejtések szerint számos olyan fanatikus él közöttünk, aki csak arra vár, hogy végre mártírrá válhasson, és a lemaradás és a felkészületlenség vonatkozik a Soros-féle szervezetekre is.

A szóban forgó amerikai alapítvány célja 2016–2019-re a 2016. május 12-i keltezésű munkaanyag szerint a migránskérdés európai megközelítésének a megváltoztatása. Az eddigi úgynevezett »sérelmek minimalizálásáról« a »proaktív politikai befolyásolás«irányába kívánnak elmozdulni. Ha eddig nem voltak proaktívak – gondoljunk csak arra, hogy a migránsok jogainak a feltételezett sárba tiprása miatt eddig hányszor jelentették fel Magyarországot –, jobb bele sem gondolni abba, hogy milyenek lesznek az új, harcias mezükben! Ugyanezen bekezdésen belül „a dokumentumok nélkül érkező migránsokról” úgy értekeznek, mint sérülékeny emberekről. És a regionális, illetve globális befolyásszerzés témakörével folytatják. Nincs mit hozzátenni ehhez, talán csak annyit, hogy iratokat ugyan elfelejtettek hozni, de okostelefon szerencsére van minden érkezőnél…

A kiszivárogtatásoknak köszönhetően nem utolsósorban az is kiderült: a Soros pénzét költő szervezetek retorikája hamis. Megdőlt az, amit eddig számtalanszor hallottunk, hogy ők függetlenek, ugyan pályáznak különböző pénzekre az OSF-nél, de valójában senki nem szól bele a tevékenységükbe. A valóság ezzel szemben az, hogy létezik egy központi terv, és aki hajlandó ennek a céljait magáévá tenni, annak megnyitják a pénzcsapokat. Ez egyértelműen le van írva az egyik anyagban: befektetni olyan, kulcsszerepet betöltő civil hálózatok kialakításába, amelyek képesek navigálni a migrációval kapcsolatos politikai vitákat. A dokumentumban nemegyszer szerepel a befolyásolás kifejezés a migrációval és a politikával összefüggésben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2016. augusztus 23. 11:42
Párhuzamos gyuri egy nagyhatalom képviselője. Ennyi és semmi más. Biztosan nem filantróp, de biztosan egy gátlástalan ügynök.
BőröndÖdön
2016. augusztus 23. 08:27
Borzasztó,még a csuti paraszt is a Soros pénzén kupálódott...
catalina9
2016. augusztus 23. 07:49
"...Roger Scruton szerint a Soros-hálózat okolható a Magyarországgal kapcsolatos negatív véleményekért. Az angol filozófus úgy véli, Soros „be van oltva a nacionalizmus ellen, ami érthető, ha figyelembe vesszük a zsidó örökséget.” ..... Scruton úgy gondolja, valóban van összeesküvés Magyarország ellen, amely a nemzetközi médiában felbukkanó elfogult baloldaliaknak köszönhető. ..."
dakotasámán
2016. augusztus 23. 07:33
zsuzsika, ha jól megfizetnek, robbantasz is ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!