Hazátlanok

2016. augusztus 10. 10:14

Benzinnel nem lehet tüzet oltani. A magyar kormány most benzinnel és öngyújtóval próbál tüzet oltani.

2016. augusztus 10. 10:14
Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán
hvg.hu

Sose felejtsük el: benzinnel nem lehet tüzet oltani. A magyar kormány most benzinnel és öngyújtóval próbál tüzet oltani. Nem fog sikerülni, mert az eredmény csak az lehet, hogy egyre radikálisabb megoldásokat követel az utca népe. Idővel a lámpavasakon nem politikai kampányt akarnak majd látni – az már nem lesz elég. Nem vagyunk messze még, bármennyire is felejteni akarja a magyar közélet, a romagyilkosságoktól, amikor profi és képzett gyilkosok embereket öltek, mert a mindennapi élet nyelvére fordították le maguknak a politika által gerjesztett fogalmat, a cigánybűnözést. Pedig akkor nem volt milliárdokban mérhető, fizetett hirdetési kampány, és – higgyünk benne – talán nem volt tervezett politikai háttérmunka a gyűlölet felépítésére. Most van.

Hiszem, hogy a Magyar Köztársaság hívei megerősödnek, és idővel újra fölerősödik a józan, polgári ész, amely a béke és az együttműködés szükségességét vallja, nem a gyűlöletét. »Az erős szél nem fúj egy napon át« – mondja Az Út és Erény könyve. Arról azonban nem szól, hogy meddig is tart és milyen erős a szél, miként arról sem, hogy mit tesz tönkre. Keresem az okot, amiért a kormány gyűlöletkampányba kezdett. Talán a korrupcióról és a szabadrablásról akarja elterelni a figyelmet. Talán. Talán az összeomlott egészségügyről. Talán. Talán a kudarcos oktatáspolitikáról. Talán. Talán a 3S, Simicska, Spéder, Soros ellen vívott háborúról. Ki tudja? Ez a gyűlöletkampány azonban óriási károkat okoz a lelkekben, a magyarok gondolkodásában, a nemzetet felemelni képes, gyarapodást hozó energiákban.

Vége lesz egyszer ennek is. De – ahogy Nyírfalvi Károlynál olvashatjuk – »mire a kakas megszólal, háromszor piszkít a szőnyeg alá a macska«. Azt a piszkot, és annak szagát pedig igen nehéz lesz eltávolítani.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. augusztus 10. 18:59
cuttingbothways https://www.youtube.com/watch?v=QoZBlr71I7w [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 10. 15:46 " Ha múlt nyáron a ballib pártok nem helyezkedtek volna doktriner, valóságidegen álláspontra... akkor most nem lenne a Fidesznek ez politikai aranybánya." Jól beszél, de a ballib pártok nem helyezkednek, hanem helyezik őket.
henrihenri
2016. augusztus 10. 18:51
Opni, menjél opni.
catalina9
2016. augusztus 10. 17:25
Silány figura ez a Somogyi, mindig is az volt.
Dr Bubo
2016. augusztus 10. 14:46
somogyi te tehetségtelen vagy és hazug
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!